enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 11:22

1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 & Παρουσίαση συμπερασμάτων για την Εξυπνη Εξειδίκευση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Σχεδιασμό και την Κατάρτιση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, θα διεξαχθεί την Τρίτη 16/04/2013 και ώρα 09:00 πμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Παντελίδης»  στην Πτολεμαίδα.

Ο σχεδιασμός της περιφερειακής αναπτυξιακής στρατηγικής της Δυτικής Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, αναδεικνύεται στην παρούσα οικονομική συγκυρία σε υψηλή προτεραιότητα όλων.

Σημαντική παράμετρο επιτυχίας των διαδικασιών σχεδιασμού αποτελεί αναμφίβολα η ενεργός συμμετοχή και συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων χάραξης Περιφερειακής πολιτικής, των κοινωνικοοικονομικών εταίρων, των ΜΚΟ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι Γενικές Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020, οι γενικές κατευθύνσεις της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Στρατηγικής Δυτικής Μακεδονίας, οι απόψεις της ΕΕ για την αναπτυξιακή στρατηγική στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, οι τομεακές πολιτικές για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς επίσης και τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης για την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ενεργός συμμετοχή των φορέων και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλλει στον αποτελεσματικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειάς μας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και τα σχετικά έγγραφα θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην παρούσα ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Ενότητα 5η Προγραμματική Περίοδος).

  • Συνάντηση Εργασίας για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Στο πλαίσιο του 1ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της "Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης" (Smart Specialisation - RIS3 strategies) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός της συνάντησης είναι αφενός η παρουσίαση της μελέτης για την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η παρουσίαση των εθνικών και περιφερειακών κατευθύνσεων και αφετέρου η ανταλλαγή απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και τον επιχειρηματικό χώρο.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης εργασίας θα παρουσιαστούν την επόμενη ημέρα (Τρίτη 16/04/2013) στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το σχεδιασμό και την κατάρτιση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Τα κείμενα των μελετών για την έξυπνη εξειδίκευση της Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εκπονήθηκαν για λογαριασμό της ΕΕ/DG REGIO, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Ενότητα 5η Προγραμματική Περίοδος / 07. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης ΠΔΜ 2014-2020 (RIS3)). 


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...