enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 10:11

3o Πρόγραμμα Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Υγείας, 2014-2020: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Πολιτικές & Πρωτοβουλίες της ΕΕ


                                             http://macpartners.eu/wp-content/uploads/2016/03/hp-illustration-medium.pngΟι γενικοί στόχοι του 3ου Προγράμματος Δράσης της ΕΕ στον   τομέα της Υγείας είναι να συμπληρώνει, να στηρίζει και να προσθέτει αξία στις πολιτικές των κρατών μελών που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας των πολιτών της Ένωσης και στη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, προάγοντας την καλή υγεία, ενθαρρύνοντας την καινοτομία στον τομέα της υγείας,αυξάνοντας τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και προστατεύοντας τους πολίτες της Ένωσης από σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας.

Με συνολικό προϋπολογισμό 449.4 εκατ. ευρώ, οι κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι οι εξής:

  • Βελτίωση της υγείας, πρόληψη ασθενειών και ενθάρρυνση
  • υποστηριχτικού περιβάλλοντος για υγιή διαβίωση.
  • Προστασία πολιτών από σοβαρές διασυνοριακές απειλές στην υγεία.
  • Συνεισφορά στην καινοτομία, αποδοτικότητα και βιωσιμότητα των
  • συστημάτων υγείας.
  • Διευκόλυνση στην καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις
  • Yπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες της Ένωσης

2. Στόχος της πρόσκλησης

Η παρούσα πρόσκληση αφορά, μεταξύ άλλων, στην παροχή βέλτιστων υγειονομικών υπηρεσιών σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

3. Επιλέξιμοι φορείς

Οι επιχορηγήσεις μπορούν να χορηγηθούν σε φορείς που έχουν συσταθεί νόμιμα, σε δημόσιες αρχές, σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα, και ιδίως σε ερευνητικά και υγειονομικά ιδρύματα, σε πανεπιστήμια και ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, η πρόσκληση αποβλέπει στην επιλογή συμπράξεων που θα αποτελούνται από ανεξάρτητες νομικές οντότητες δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας από τουλάχιστον 3 διαφορετικές συμμετέχουσες χώρες.

4. Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός για την ανωτέρω θεματική ανέρχεται συνολικά στα 4.500.000 ευρώ. Η δε ενωσιακή συνδρομή φθάνει το 60% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ το ποσοστό αυτό μπορεί να ανέλθει σε 80% σε περιπτώσεις εξαιρετικής χρησιμότητας, όπως αυτές καθορίζονται στο Παράρτημα VII του Προγράμματος Εργασίας για το έτος 2016.

6. Προθεσμία και περισσότερες Πληροφορίες

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 2 Ιουνίου 2016,ενώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, το έντυπο της αίτησης καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος:

https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/3hp/topics/14051-pj-01-2016.html

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στον Εκτελεστικό Οργανισμό για τους Καταναλωτές, την Υγεία και τα Τρόφιμα (Chafea) στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: CHAFEA-HPCALLS@, ec.europa.euκαθώς και στο Εθνικό Σημείο Επαφής του Προγράμματος: Υπουργείο Υγείας Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, Φ. Καλύβα: fkaliva@moh.gov.gr & Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), Θ. Παπαδημητρίου:director@keelpno.gr.

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas      είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas     , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...