enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 13:17

ΑΝΚΟ: 1300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Β2Β στην Αθήνα

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Επιχειρηματικές Συνεργασίες


1300 διμερείς συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων  (B2B Networking Event) που οργάνωσε το  Enterprise Europe Network - Hellas την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο: Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα 

  •  Η εκδήλωση σε αριθμούς

Η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς περισσότερες από 300 ελληνικές και 110 ξένες επιχειρήσεις από 25 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1300 διμερείς συναντήσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εμπορικές, τεχνολογικές ή ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες / προμηθευτές αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα.

Οι επιχειρήσεις προήλθαν από τους τομείς των τροφίμων (22%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (22%), της ενέργειας (18%), των υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής  (17%), της  φαρμακευτικής βιομηχανίας / επιστημών υγείας  (11%) και του τουρισμού (10%).

Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Γερμανία, η  Ιταλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κύπρος, ακολουθούμενες από την Αυστρία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν αμείωτο καθώς οι συναντήσεις διήρκεσαν από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα με  90 τραπέζια επιχειρηματικών συναντήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, ΜΜΕ & Επιχειρηματικότητα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

  • Ο ρόλος του Enterprise Europe Network - Hellas στην υποστήριξη των επιχειρήσεων

Σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των επιχειρήσεων θεωρούνται κλειδιά για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης. Στην Ελλάδα το ομώνυμο δίκτυο εκπροσωπείται από 12 φορείς κατανεμημένους σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Στην πενταετή του λειτουργία έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε  350 αντίστοιχες εκδηλώσεις μεταφοράς τεχνολογίας και  επιχειρηματικές αποστολές βοηθώντας ελληνικές επιχειρήσεις να συνάψουν περισσότερες από 400 συμφωνίες  επιχειρηματικής συνεργασίας διεθνώς.

Ονομαστικά, οι φορείς -  μέλη του Enterprise Europe Network - Hellas είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων Α.Ε. (ΕΒΕΤΑΜ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας / ΑΝΚΟ Α.Ε.

  • Η συμμετοχή της ΑΝΚΟ

Η ΑΝΚΟ, μέλος του Δικτύου "Enterprise Europe Network-Hellas" συμμετείχε στην εκδήλωση των επιχειρηματικών συνεργασιών υποστηρίζοντας ενεργά τις επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετείχαν στην εκδήλωση B2B, πραγματοποιώντας περισσότερες από δέκα (10) συναντήσεις η κάθε μία.  

Οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση B2B προερχόταν από τον κλάδο τροφίμων και τον κλάδο μετάλλου.

Η ΑΝΚΟ θα εξακολουθήσει να συμβάλλει, στο μέγιστο δυνατό, στις προσπάθειες βελτίωσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων με απώτερο στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών με επιχειρήσεις από τις χώρες της ΕΕ αλλά και με τρίτες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...