enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013 13:37

Απολογισμός των εκδηλώσεων για το πρόγραμμα Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ του ΕΠΑΝ ΙΙ

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Στο πλαίσιο της προκήρυξης του νέου προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τον τίτλο «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε., το Επιμελητήριο Κοζάνης και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, πραγματοποίησαν δύο (2) ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην Κοζάνη στις 2/9/2013 και στην Πτολεμαΐδα στις 5/9/2013.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ τα βασικά σημεία του νέου προγράμματος (προϋποθέσεις συμμετοχής, ποσοστά χρηματοδότησης, επιλέξιμες ενέργειες, ωφελούμενοι, προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων, κ.λ.π.) καθώς και  χρήσιμες οδηγίες τόσο για την σωστή υποβολή του επενδυτικού σχεδίου όσο και για την επιτυχή υλοποίηση αυτού μετά την έγκρισή του.

Παράλληλα στη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετείχε σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών και συμβούλων επιχειρήσεων, παρουσιάστηκαν από στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή τους από τους επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα, στην ενημερωτική εκδήλωση της Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα απασχόλησης & επιχειρηματικότητας, κ. Γιώργος Σβώλης, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αποστολίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας και εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Βασικός εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Θανάσης Κακούδης, στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και υπεύθυνος του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΙ» και ο κ. Γιώργος Καλιακούδας, στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, που παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ.

epixeirimaitias3

Αντίστοιχα, την εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, παρακολούθησαν επιχειρηματίες και σύμβουλοι επιχειρήσεων, στελέχη του τραπεζικού τομέα και εκπρόσωποι φορέων. Βασικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Κρικέλης, στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρο Σκοτίδα καθώς επίσης και ο κ. Γιώργος Καλιακούδας, στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, που, παράλληλα, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η κα. Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ η οποία αποτελεί και το παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» θα συνεχιστούν και στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια των νομών και τη Συνεταιριστική Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι όλες τις σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, του οποίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 10η Οκτωβρίου 2013, μπορείτε να βρίσκετε στους εξής δικτυακούς χώρους:

των διαδικτυακών τόπων των συνεργαζόμενων με τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. Συνεταιριστικών Τραπεζών, Επιμελητηρίων και Αναπτυξιακών Φορέων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος. Και επίσης από:

  • Το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ στο τηλ.8011136300.
  • Την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Οικισμός Λήδα Μαρία- 6οχλμ. Χαριλάου-Θέρμης, 57001 Θεσσαλονίκη, τηλ.2310-480.000, e-mail: info@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr).
  • Την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.-ΑΝΚΟ (Φον Καραγιάννη 1-3, ΤΚ 50100, Κοζάνη τηλ. 24610-24022), www.anko.gr & www.anko-eunet.gr
  • Τα κατά τόπους Επιμελητήρια των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τις κατά τόπους Συνεταιριστικές Τράπεζες και την Πανελλήνια Τράπεζα των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος (Παράρτημα ΧII). 

Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...