enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:21

«Enjoy it’s from Europe» Μέχρι τις 28 Απριλίου οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα προώθησης τροφίμων, με απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Πολιτικές & Πρωτοβουλίες της ΕΕ


Δέκα (10) προκηρύξεις για ισάριθμα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ομάδες παραγωγών, συνεταιριστικές οργανώσεις και κοινοπραξίες  από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Απριλίου στις 17.00 ώρα Βρυξελλών δημοσίευσε η ΕΕ.

Τα προγράμματα προώθησης που προκηρύχθηκαν είναι συνολικού ύψους 111 εκατ. ευρώ για όλη την Ε.Ε. (108 εκατ. ευρώ είναι η χρηματοδότηση από την Κομισιόν) και αφορούν τόσο την αγορά εντός της Ε.Ε. όσο και Τρίτες Χώρες, ενώ απευθύνονται μόνο σε οργανώσεις και όχι σε μεμονωμένους παραγωγούς.Βασίζονται στις διατάξεις του κανονισμού 1144/2014 και χωρίζονται σε απλά (simple) και πολλαπλά (multi) προγράμματα για το έτος 2016.

Στους παρακάτω δέκα συνδέσμους μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία προκήρυξη σχετικά με τα απλά προγράμματα, με οδηγούς εφαρμογής και ποιους αφορά:

Η πρωτοτυπία των προγραμμάτων αυτών είναι ότι προκηρύσσονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από τα Κράτη -μέλη, με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του αντίστοιχου διαδικτυακού τόπου και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη σχετικά με τα πολλαπλά προγράμματα, με οδηγό εφαρμογής και ποιους αφορά:

MULTI-01-2016: Support for multi programmes implemented on the internal market or in third countries

  •  Πώς θα μοιραστούν τα 108 εκατ. ευρώ της συγχρηματοδότησης

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα πολλαπλά προγράμματα είναι 14.300.000 ευρώ. Τα Projects που θα εγκριθούν θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 80% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα απλά προγράμματα είναι 93.650.000 ευρώ. Τα Projects που θα εγκριθούν για την αγορά εντός Ε.Ε. θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 70% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 75%. Τα Projects που θα εγκριθούν για την αγορά εκτός Ε.Ε. θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 80% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%.

Από τα χρήματα αυτά, τα 30 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευτεί για προγράμματα προώθησης γαλακτοκομικών προϊόντων και χοιρινού κρέατος.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...