enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015 10:52

Η Επιτροπή Juncker θα διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για νέους ανέργους

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Πολιτικές & Πρωτοβουλίες της ΕΕ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα να διαθέσει, φέτος κιόλας, 1 δισεκατ. ευρώ από την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων. Η αλλαγή αυτή θα αυξήσει έως και 30 φορές την προχρηματοδότηση που λαμβάνουν τα κράτη μέλη για την τόνωση της απασχόλησης των νέων - βοηθώντας έως και 650.000 νέους να βρουν δουλειά γρηγορότερα.

Πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, να τονώσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Το Επενδυτικό Σχέδιο ύψους 315 δισεκατ. ευρώ μπορεί να δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας - προπάντων για τους νέους. Ωστόσο, ακόμη και όταν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, είναι πολύ δύσκολο, συχνά, για τους νέους να καταφέρουν να μπουν στην αγορά εργασίας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) εστιάζει κυρίως στην επιστροφή των νέων στην εργασία ή στην κατάρτιση. Όλα τα κράτη μέλη δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο των «εγγυήσεων για τη νεολαία»: να προσφέρουν στους νέους κάτω των 25 ετών ποιοτική θέση εργασίας, μαθητείας ή κατάρτισης σε τέσσερις μήνες από τη στιγμή που θα φύγουν από το σχολείο ή θα χάσουν τη θέση εργασίας τους. Η σημερινή εξαγγελία θα καταστήσει πραγματικότητα τις εγγυήσεις αυτές, σύμφωνα με τη δέσμευση της Επιτροπής στο πρόγραμμα εργασίας της για το 2015.

Η σημερινή πρόταση προβλέπει αύξηση, από το 1-1,5 % στο 30 %, κατά μέγιστο όριο, του ποσοστού προχρηματοδότησης της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων από το κονδύλι του προϋπολογισμού της για το 2015. Τα κράτη μέλη* που επωφελούνται από την πρωτοβουλία αυτή θα μπορούν, επομένως, να λάβουν το ένα τρίτο του κονδυλίου των 3,2 δισεκατ. ευρώ αμέσως μετά την έγκριση των ειδικών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Αναμένεται από τα κράτη μέλη να διαθέσουν αμέσως τη χρηματοδότηση αυτή στους δικαιούχους των έργων παρέχοντας προκαταβολές για έργα, πράγμα το οποίο θα παρακολουθήσουμε από κοντά.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι η ταχεία αυτή προχρηματοδότηση μπορεί να επιταχύνει την άμεση στήριξη και να χορηγηθεί σε 350.000 ως 650.000 νέους φέτος· με τον σημερινό ρυθμό προχρηματοδότησης, απεναντίας, η στήριξη θα αφορά μόλις 14.000 ως 22.000 νέους.

Η νομοθετική αυτή πρόταση θα συζητηθεί τώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, που πρέπει να την εγκρίνουν ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

*Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία.

 

ΑΝΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ. 676,677), e-mail: info@anko-eunetwww.anko.grwww.anko-eunet.gr, fax:24610.40210, Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...