enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 14:16

ΟΑΕΔ: συνεχίζονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» μέχρι 21 Αυγούστου

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Χρηματοδοτήσεις


Συνεχίζεται από σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για άνεργους νέους έως 35 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Πρόκειται για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος, καθώς το πρόγραμμα "τρέχει" από τις αρχές του 2014 και αφορά στην ενίσχυση συνολικά 2.000 νέων εκ των οποίων δεν έχουν καλυφθεί οι 900 θέσεις, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου.

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του οργανισμού, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις.

Οι θέσεις που παραμένουν «ανοικτές» αφορούν στον Άξονα Προτεραιότητας 7 για τις Περιφέρειες Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος (500 θέσεις) και στον Άξονα Προτεραιότητας 8 για τις Περιφέρειες Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (400 θέσεις).

Εφόσον οι 900 θέσεις καλυφθούν πριν από την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων (δηλαδή πριν από τις 21 Αυγούστου 2014), η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Επισημαίνεται ότι μετά την αυτόματη λήξη, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 20% των αρχικών 900 θέσεων και σε κάθε περίπτωση πριν από τις 21 Αυγούστου 2014. Στην περίπτωση αυτή, οι αιτήσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής τους, εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις.

∆ίνεται, επίσης, η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής στο ̟πρόγραµµα, στους νέους των οποίων η αίτηση - επιχειρηµατικό σχέδιο έχει απρριφθεί από την Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, εφόσον

α) έχουν ήδη ανακαλέσει µε υπεύθυνη δήλωσή τους την ένσταση, μέχρι τις 17-07-2014 ή

β) δεν έχει εκδοθεί µέχρι τις 17-07-2014 από την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων απόφαση επί της ένστασής τους.

Νέα αίτηση υπαγωγής στο ̟πρόγραµµα δεν µπορούν να υποβάλουν οι εξής:

  • Οι υποψήφιοι των οποίων τα επιχειρηµατικά σχέδια έχουν ήδη εγκριθεί από την Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης,
  • Οι υποψήφιοι των οποίων τα επιχειρηµατικά σχέδια έχουν απορριφθεί και δεν έχουν καταθέσει ένσταση, δεν έχουν υπβάλει ένσταση
  • Οι νέοι των οποίων τα επιχειρηµατικά σχέδια έχουν απορριφθεί από την Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης και έχουν υποβάλει ένσταση µετά τη δηµοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, δηλαδή από τις 18-07-2014 και µετά.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στην με αρ. 32180/466/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3194/Β'/16-12-2013) και τη με αρ. 9/2013 Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος.

Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στη σχετική Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...