enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 11:20

Οδηγός Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τον Πολίτη

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Ευρωπαϊκά Νέα

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Ευρώπη

Μελέτες - Εκδόσεις


Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τον Έλληνα πολίτη στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την ΕΕ, δημιούργησε τον Οδηγό αυτό, γνωρίζοντας ότι ενεργός Ευρωπαίος Πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος Ευρωπαίος Πολίτης.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες αναζητούν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς της,τη βοήθεια που αυτή προσφέρει στους πολίτες της καθώς και για τα δικαιώματα τους μέσα σε αυτή.

Στον Οδηγό θα βρείτε πληροφορίες για:

  • τα Θεσμικά Όργανα της ΕΕ, τον τρόπο λήψης αποφάσεων, τη σύνθεση, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση των συνεδριάσεών τους
  • τις Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης και Βοήθειας της ΕΕ για τους πολίτες, οι οποίες παρέχονται από τα Δίκτυα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • την παροχή νομικών συμβουλών, καθώς και για τη διαδικασία καταγγελιών, μέσω των Θεσμικών Οργάνων της Ε.Ε.

Στον Οδηγό περιλαμβάνεται και το δίκτυο Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ευρώπη στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει, υπό μορφή κοινοπραξίας φορέων, με την επωνυμία Enterprise Europe Network-Hellas.

  •  Enterprise Europe Network "Επιχειρηματική στήριξη τώρα στην πόρτα σας"

Tο Eυρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network αποτελεί μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Παρέχει στη γλώσσα επιλογής σας δωρεάν πρακτικές συμβουλές και ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών που αφορούν επιχειρηματικά θέματα και την καινοτομία.

  •  Καλυπτόμενα θέματα

Οι εμπειρογνώμονες του τοπικού Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων προσφέρουν υπηρεσίες όπως αναζητήσεις επιχειρηματικών και τεχνολογικών εταίρων και επισκέψεις σε επιμέρους εταιρείες για την αξιολόγηση των αναγκών τους. Παρέχουν επίσης πληροφορίες για ευκαιρίες χρηματοδότησης στην ΕΕ, όπως το έβδομο πρόγραμμα-πλαίσιο, βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πώς εφαρμόζεται η νομοθεσία της ΕΕ στις επιχειρήσεις τους και ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές και ερευνητικά αποτελέσματα σε τομείς όπως η καινοτομία και η επέκταση σε νέες αγορές.

  •  Πώς λειτουργεί

Το Enterprise Europe Network διευθύνεται από συμπράξεις ειδικευμένων οργανισμών, όπως εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, κέντρα μεταφοράς τεχνολογίας και φορείς περιφερειακής ανάπτυξης. Όταν μια επιχείρηση χρειάζεται συμβουλές, μπορεί να επικοινωνεί με το τοπικό κέντρο του Enterprise Europe Network. Επιπλέον, ο τοπικός εταίρος του Enterprise Europe Network παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη όλων των μελών του δικτύου, στα κράτη μέλη και στις χώρες-εταίρους.

**O πλήρης Οδηγός επισυνάπτεται παρακάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΝΚΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas (κα. Λιάνα Παπατέρπου, κ. Σπύρος Κελλίδης, 24610.24022, e-mail: info@anko-eunet.gr, www.anko-eunet.gr


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...