Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 08:38

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017 και 2018

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Χρηματοδοτήσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για μελισσοκομίαΔημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄2334/2017) η σχετική υπουργική απόφαση που αφορά την έγκριση του προγράμματος για τη «βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017 και 2018». Το ύψος της χρηματοδότησης για το συνολικό χρονικό διάστημα που καλύπτεται από την απόφαση ανέρχεται στο ποσό των 14.530.000 ευρώ.

Tα μέτρα και οι επιμέρους δράσεις του μελισσοκομικού προγράμματος υλοποιούνται εντός κάθε μελισσοκομικού έτους, το οποίο ορίζεται ως το χρονικό διάστημα 12 διαδοχικών μηνών από 1 Αυγούστου έως 31 Ιουλίου.

Μεταξύ των δράσεων που χρηματοδοτούνται είναι οι εξής:

  • Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας
  • Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης
  • Εχθροί και Ασθένειες Μελισσών (π.χ. Βαρρoϊκή ακαρίαση, κλπ)
  • Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων
  • Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας
  • Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού
  • Αναγνώριση μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΙΠΠ

Στο πίνακα παρακάτω οι δράσεις του προγράμματος και τα ποσά χρηματοδότησης που αντιστοιχούν σε αυτές:

 Το σχετικό ΦΕΚ επισυνάπτεται.


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 10:21

Παρακαλώ περιμένετε...