enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 06:55

Στο ευρωπαικό πρόγραμμα Bridges, INTERREG Europe, η ΑΝΚΟ

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Τεχνολογία - Έρευνα - Καινοτομία


Το Διαπεριφερειακό έργο BRIDGES (Bridging competence infrastructure gaps and speeding up growth and jobs delivery in regions),στο οποίο η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Προγράμματος συνεργασίας "INTERREG Europe" και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020. Η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014 και αποτέλεσε μέρος διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών σχετικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής πολιτικών έρευνας και τεχνολογίας στα πλαίσια της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Ειδικός στόχος του έργου BRIGDES είναι να βελτιωθεί η εφαρμογή RIS3 σε όλες τις περιοχές των εταίρων. Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η ανάπτυξη άριστων επενδύσεων στην βιο-οικονομία, η διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ βιομηχανιών βιο-οικονομίας και ερευνητικών υποδομών στο πλαίσιο της εφαρμογής της RIS3, και η βελτίωση των ενδιάμεσων φορέων υλοποίησης RIS3 ως βιομηχανικά Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centres).

Η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του έργου BRIDGES, θα εστιάσει στον τομέα τροφίμων και ποτών, στις επιχειρήσεις του κλάδου και τα ακαδημαικά-ερευνητικά κέντρα που προάγουν την καινοτομία και την έρευνα, με στόχο τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ τους, με απτά αποτελέσματα. Ο αγρο-διατροφικός κλάδος, παραδοσιακά, αποτελεί δυναμικό πεδίο δράσης για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και μπορεί, με τις κατάλληλες πολιτικές και δράσεις καθώς και με την εφαρμογή καλών πρακτικών που αναπτύσσονται σε άλλες ευρωπαικές χώρες να ενδυναμώσει την δυναμική και την εξωστρέφειά του. Τον στόχο αυτό που επιδιώκει  και η στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δέκα φορείς - ιδρύματα, από 8 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, θα συνεργαστούν ως εταίροι για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος. Οι εταίροι αυτοί είναι:

  • Kainuun Etu ltd. - Φινλανδία (επικεφαλής εταίρος)
  • Regional Council of Kainuu - Φινλανδία 
  • Lubelskie Voivodeship - Πολωνία
  • Uusimaa Regional Council - Φινλανδία
  • Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ANKO - Ελλάδα
  • Soča Valley Development Centre - Σλοβενία
  • Pannon Business Network Association - Ουγγαρία
  • European Business and Innovation Centre of Burgos - Ισπανία
  • Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης - Ελλάδα
  • University of Wageningen - Ολλανδία

Το έργο BRIGDES θα διαρκέσει 5 έτη, με ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου 2016. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Απριλίου 2016 στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

κ. Παναγιώτης Πτωχούλης, Υπεύθυνος Τμήματος Σχεδιασμού & Διαχείρισης Προγραμμάτων

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΑΝΚΟ)Α.Ε.

Φον Καραγιάννη 1-3, 50 100 Κοζάνη

τηλ. 24610 24022, fax. 24610 38628

e-mail: pptochoulis@anko.gr www.anko.gr

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas     είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas    , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...