enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 10:06

Θέλετε να γίνετε αφεντικό του εαυτού σας; Η γενιά του «you tube» σας δείχνει τον τρόπο

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Ευρωπαϊκά Νέα

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Ευρωπαϊκά Νέα

Ευρώπη


Το Eυρωπαϊκό Bραβείο "βίντεο για την επιχειρηματικότητα" σκοπό έχει να ενθαρρύνει όσους αγαπούν τις ταινίες να αποδείξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους με την παραγωγή ενός σύντομου βίντεο με θέμα την επιχειρηματικότητα. Ζητήθηκε από δημιουργικά άτομα να οπτικοποιήσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, αλλά και τους τρόπους που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους για να γίνουν επιχειρηματίες, τονίζοντας πως η σταδιοδρομία αυτή προσφέρει καταξίωση και ικανοποίηση.

Οι νικητές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού βίντεο για την επιχειρηματικότητα 2010 παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον αντιπρόεδρο κ. Antonio Tajani στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Wolubilis των Βρυξελλών στις 25 Μαίου. Ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας για 2η φορά, εντάσσεται στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Εβδομάδα των ΜΜΕ" και αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Απονεμήθηκαν βραβεία σε τρεις κατηγορίες:

Επιχειρηματικότητα: Ο δρόμος για το μέλλον

Η Maria Palavamäki από τη Φινλανδία κέρδισε το πρώτο βραβείο με το βίντεο «Matti»: Ένας υπάλληλος που βρίσκει τη δουλειά του βαρετή και ζει μόνο για το χόμπι του, τον αερομοντελισμό, γίνεται πραγματικά άλλος άνθρωπος, ένας επιχειρηματίας που διαχειρίζεται τη δική του επιχείρηση με αντικείμενο τα μοντέλα αεροπλάνων.

1   Maria Palavamäki, Φινλανδία, βίντεο: Matti

2   Brinja Schmidt, Γερμανία, βίντεο: Ein Schweinchen sucht sein Glück

3   Sandra Vaher, Εσθονία, βίντεο: Free Apples

Επιχειρηματικότητα - Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής

Η Μάρα Καποτά από την Ελλάδα κέρδισε το 1ο βραβείο με το βίντεο «Επιχειρηματικότητα - Μια διαφορετική γεύση ζωής». Σε μια ταινία με διάρκεια δύο λεπτών, ένα χαριτωμένο κορίτσι μεταμορφώνει το βαρετό οικογενειακό δείπνο χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά συστατικά ενός νοτιοευρωπαϊκού γεύματος (ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι, ελιές...) για να ετοιμάσει κάτι διαφορετικό και να το σερβίρει με ρυθμική μουσική και γοητευτικό χαμόγελο.

1.   Μάρα Καποτά, Ελλάδα, βίντεο: Μια διαφορετική γεύση ζωής

2.   Jelena Cupac, Σερβία, βίντεο: Seize the day

3 .  Robbert Weijers, Κάτω Χώρες, βίντεο: The Marionette


Επιχειρηματικότητα - Προκλήσεις και ανταμοιβές

Ο Georgi Georgiev από τη Βουλγαρία κέρδισε το πρώτο βραβείο με το βίντεο «My dream, my business». Η ταινία παρουσιάζει την αποφασιστικότητα ενός νεαρού άντρα να πραγματοποιήσει το όνειρό του μέσα από ένα σπόρο που σπέρνει, το φυτό που φυτρώνει και το καλλιεργεί και με το πέρασμα των εποχών τη συγκομιδή των λουλουδιών, κι όλα αυτά πλαισιωμένα με τη μοναδική μουσική του Βιβάλντι.

1   Georgi Georgiev, Βουλγαρία, βίντεο: My dream, my business

2   Alexandre Lemoine Courx, Γαλλία, βίντεο: L´Esprit d'entreprise c'est l'affaire de tous

3   Dr Umberto Rinaldo, Ιταλία, βίντεο: L'idea di Luca

«Ειδικό βραβείο» - Έως 25 ετών

Τα ειδικά βραβεία για τους συμμετέχοντες ηλικίας έως 25 ετών απονεμήθηκαν στον Márton Medveczky από την Ουγγαρία για το βίντεο «The fruit of work», στον Uku Jõgi από την Εσθονία για το βίντεο «UKU» και στους Andrew Jolly και Kyle Webster από το Ηνωμένο Βασίλειο για το βίντεο «Chog-zoo». Τρία βίντεο που τονίζουν το καθένα με το δικό του διασκεδαστικό τρόπο (κινούμενα σχέδια, ταινίες) πόσο σημαντικά στοιχεία είναι η γνώση και η δημιουργικότητα για να επιτύχει κανείς ως επιχειρηματίας: «μερικές φορές χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχουμε το στόχο μας, όσο πιο μεγάλη είναι, όμως, η πρόκληση τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι και η ανταμοιβή.»

1   Márton Medveczky, Ουγγαρία, βίντεο: The fruit of work

2   Uku Jõgi,  Εσθονία, βίντεο: Uku (Heureka)

3   Andrew Jolly & Kyle Webster, Ηνωμένο Βασίλειο, βίντεο: Chog-zoo

Τα 3 βίντεο που διακρίθηκαν σε καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες βραβεύονται αντίστοιχα με 3.333 ευρώ, 2.222 ευρώ και 1.111 ευρώ. Τα ειδικά βραβεία των 555 ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για άτομα ηλικίας έως 25 ετών.

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους δεν σκέφτηκαν ποτέ να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Το επιχειρηματικό πνεύμα αποτελεί "στοιχείο-κλειδί" για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, αφού οι ΜΜΕ δημιουργούν το 80% των νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Όλα τα βίντεο βρίσκονται στο δικτυακό τόπο:

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/video-award/


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...