Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020 14:56

ANKO: Ένταξη του συνόλου των προτάσεων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού προγράμματος LEADER της ΑΝΚΟ για την Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών, μετά την έγκριση της Υπερδέσμευσης

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Χρηματοδοτήσεις


Ένταξη του συνόλου των προτάσεων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού προγράμματος LEADER της ΑΝΚΟ για την Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών, μετά την έγκριση της Υπερδέσμευσης

Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. μετά την έγκριση της συνολικής αιτούμενης Υπερδέσμευσης, ανακοινώνει τον Τελικό Πίνακα κατάταξης έργων ιδιωτικού χαρακτήρα, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν θετικά στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού προγράμματος LEADER για τις Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών.

Ειδικότερα με απόφασή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στηριζόμενο στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της ΑΝΚΟ και των αρμόδιων Μονάδων ΕΥΔ & ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020 και στο γεγονός ότι ορισμένες Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) δεν απορροφούν το σύνολο των πόρων που τους έχουν κατανεμηθεί, ενέκρινε υπερδέσμευση ύψους 3.616.480,00€.

Με την έγκριση της Υπερδέσμευσης και την αρχική δημόσια δαπάνη ύψους 3,9 εκ. έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι 73 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 7,5 εκ.

Επισημαίνεται  ότι από το ποσό της Υπερδέσμευσης τα 2,6 εκ προέρχονται από τη μεταφορά πόρων από το εκχωρημένο μέτρο 4.2 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των εγκεκριμένων προτάσεων που αφορά στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, ενώ το 1,0 εκ από το Υπουργείο.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη των Υπηρεσιών για την έγκριση του σημαντικού αυτού ποσού, καθώς με τους επιπλέον πόρους θα ικανοποιηθεί το συνολικό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, ενώ επιβεβαιώνεται έμπρακτα η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας, στην κρίσιμη αυτή μεταβατική περίοδο για την οικονομία της περιοχής παρέμβασης και η προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας για την οποία η περιοχή έχει το θλιβερό προνόμιο της πρωτιάς σε επίπεδο χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΑΑ & ΤΟΥ ΕΠΑλΘ 2014-2020

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ

 

**Στο επισυναπτόμενο αρχείο ο Πίνακας Τελικών Αποτελεσμάτων.

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 10:28

Παρακαλώ περιμένετε...