enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 15:42

Αύξηση προϋπολογισμού και νέες εντάξεις επιχειρήσεων στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση»

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Χρηματοδοτήσεις


Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) κατά 20 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της στα 80 εκατ. ευρώ.

Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης - κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Με την αύξηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον περίπου 480 επιχειρήσεις, που είχαν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης.

Η συγκεκριμένη αύξηση αποφασίστηκε με γνώμονα τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες που έχουν υποστεί όλοι οι προαναφερθέντες κλάδοι από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης COVID-19. Επιπροσθέτως, αρκετές προτάσεις, που είχαν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, δεν είχαν κατορθώσει να ενταχθούν στα πλαίσια του αρχικού προϋπολογισμού.

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται έως σήμερα σε 1.511, συνολικού προϋπολογισμού 61.115.862 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός στο σύνολό του κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας όπως παρακάτω, ενώ ο ανά κλάδος προϋπολογισμός κατανέμεται όπως παρακάτω με δυνατότητα περιορισμένης ανακατανομής μεταξύ κλάδων λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα των πόρων:

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 Δείτε:

 Αναλυτικά για την πορεία της Δράσης δείτε εδώ

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Παράρτημα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020 & ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 38628

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:39

Παρακαλώ περιμένετε...