enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 16:09

Δημόσια Διαβούλευση για το Μεγάλο Έργο Ultrafast Broadband (UFBB)

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Τεχνολογία - Έρευνα - Καινοτομία

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Εθνικά Νέα

Τεχνολογία - Καινοτομία


ufbbΣε συνέχεια της λεπτομερούς χαρτογράφησης των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων και προχωρώντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης του Φακέλου Κοινοποίησης Μεγάλου Έργου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε δημόσια διαβούλευση για το έργο Ultrafast Broadband (UFBB).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, και επαληθεύοντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα της λεπτομερούς χαρτογράφησης, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους απαντώντας σε πέντε (5) ερωτήσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα κύρια χαρακτηριστικά του μέτρου, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την εφαρμογή των κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων όσον αφορά την ταχεία ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων (2013/C 25/01).

Δεδομένης της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου έργου και των πολλαπλών οφελών του, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο σύνολό της, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προσβλέπει στη συνεργασία και την ανταπόκριση της αγοράς, με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος.

Το νέο πρόγραμμα, που αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband (SFBB) και Rural Broadband (RB), στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό χρήστη, που θα του εξασφαλίζει σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps).

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα) και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) και το ΕΓΤΑΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα πρώτα σχόλια επί του κειμένου μέχρι τις 14/11/2018 και τα τελικά σχόλια μέχρι τις 7/12/2018. Οι απαντήσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ufbb@mindigital.gr.

Λόγω της σπουδαιότητας του έργου και της αναγκαιότητας ταχείας υλοποίησης της δράσης, διευκρινίζουμε πως δεν θα δοθεί παράταση της διάρκειας της διαβούλευσης.

Το υπό διαβούλευση κείμενο περιγραφής της δράσης είναι διαθέσιμο εδώ και το πρόσθετο υλικό εδώ.


EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...