enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 16:07

«Enjoy it’s from Europe» Εγκρίθηκαν 52 προγράμματα (απλά) για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ σε όλον τον κόσμο-Στις εγκεκριμένες ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, στις επιλαχούσες ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Πολιτικές & Πρωτοβουλίες της ΕΕ


Bildergebnis für enjoy it's from europeΠενήντα δύο νέα προγράμματα (simple) που αποσκοπούν στην προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ σε όλον τον κόσμος ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα προγράμματα θα αντλήσουν χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ.

Η Ελλάδα υπέβαλε τον 2ο μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων (30) μετά την Ιταλία (36). Εγκρίθηκαν συνολικά τέσσερις (4) ανάμεσα στις οποίες  ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ενώ στις επιλαχούσες προτάσεις είναι ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης (4η επιλαχούσα).

Τα προγράμματα αυτά θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να επικοινωνήσουν την ποιότητα των προϊόντων τους, με σκοπό το άνοιγμα νέων αγορών και την αξιοποίηση του υφιστάμενου μεριδίου αγοράς τους.

Από τα εγκεκριμένα προγράμματα, τα 32 θα στοχεύσουν σε χώρες εκτός ΕΕ, ενώ τα 10 αφορούν τα συστήματα ποιότητας της ΕΕ, τα οποία περιλαμβάνουν γεωγραφικές ενδείξεις όπως προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) ή προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ), καθώς και τη βιολογική πιστοποίηση.

Τα  «απλά» προγράμματα αρχικά υποβλήθηκαν από οργανώσεις  των κρατών μελών, ανταποκρινόμενες σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν και ταξινομήθηκαν από την CHAFEA (Consumers, health, agriculture and food executive agency), με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων. Συνολικά, 88 εκατομμύρια ευρώ χορηγήθηκαν από την ΕΕ σε αυτά τα προγράμματα.

Τα δέκα «πολλαπλά» προγράμματα προτείνονται από οργανώσεις που εργάζονται στην ΕΕ ή σε πολυεθνικό επίπεδο, με τον ίδιο στόχο της  προώθησης των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε διάφορες χώρες και περιοχές. Η έγκριση αυτών των προγραμμάτων, για τα οποία είναι διαθέσιμα άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται αργότερα εντός του έτους.

Αναλυτικότερα εδώ

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...