enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 12:27

Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στην Ταϊβάν 19-24/6/2017

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Επιχειρηματικές Συνεργασίες


Bildergebnis für taipei 101

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ΕAGLE 2 (European Actions for GlobaL tradE 2), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα COSME (2014 - 2020), συνδιοργανώνει με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο των Βρυξελλών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουγγαρίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Λιθουανίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Σικελίας την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στην Ταϊπέι/ Ταϊβάν (19-24 Ιουνίου 2017).

Τοπικός συνδιοργανωτής στην Ταϊπέι/ Ταϊβάν που θα αναλάβει την διοργάνωση των συναντήσεων Β2Β είναι το Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) (www.taitra.org.tw).

H Ταϊβάν είναι μία χώρα μεγάλης οικονομικής και στρατηγικής σημασίας για την ανατολική Ασία και αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Ευρώπης, Αμερικής, Ιαπωνίας και των ανερχόμενων οικονομιών της Ασίας καθώς και γέφυρα σύνδεσης μεταξύ της Κίνας και διεθνών αγορών. Η Ταϊβάν προσελκύει μεγάλο αριθμό επενδύσεων και προσφέρει φορολογικά κίνητρα σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος.

Το ΑΕΠ της Ταϊβάν είναι το 19ο μεγαλύτερο παγκοσμίως με βάση την αγοραστική δύναμη. Οι εργαζόμενοι στην Ταϊβάν έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα σε σχέση με τους συνομολόγους τους στην Κορέα, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αύξηση του εισοδήματος του πληθυσμού συνεπάγεται αύξηση της κατανάλωσης συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ξένων προϊόντων. Συνολικά το 40% των καταναλωτικών προϊόντων είναι εισαγόμενα.

Ο τομέας τροφίμων και ποτών είναι η 5η μεγαλύτερη βιομηχανία στη Ταϊβάν και ένας από τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της ταϊβανέζικης οικονομίας. Τα τοπικά supermarket, υπεραγορές και εξειδικευμένα  καταστήματα τροφίμων αυξάνουν το εύρος των εισαγόμενων τροφίμων προκειμένου να καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Οι σημαντικότεροι τομείς ενδιαφέροντος για εισαγωγές τροφίμων στην Ταϊβάν από Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι η εστίαση και η τροφοδοσία σε χώρους ψυχαγωγίας, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.

Οι εταιρίες τροφίμων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ακόλουθες εκθέσεις:

Η επιχειρηματική αποστολή αφορά της επιχειρήσεις όλων των κλάδων με έμφαση τις επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και συσκευασίας.

Η TAITRA (Ταιβάν) θα καλύψει τα ακόλουθα κόστη:

  • Κόστος ξενοδοχείου για τέσσερις διανυκτερεύσεις για έναν εκπρόσωπο από κάθε εταιρία που συμμετέχει στην αποστολή.
  • Κόστος εισόδου στις εκθέσεις Food Taipei, Foodtech & Pharmatech Taipei, Taipei pack, TaiwanHoreca, Halal Taiwan) καλύπτεται από το TAITRA για έναν εκρπόσωπο ανά εταιρεία.
  • Οι εσωτερικές μετακινήσεις στην Ταιπέι για έναν εκπρόσωπο ανά εταιρία.

Επιλέξιμες είναι μόνο εταιρίες τροφίμων, ποτών και συσκευασίας, οι οποίες έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον £ 205.000 και οι οποίες θα επισκεφτούν μία τουλάχιστον από τις παραπάνω εκθέσεις.

Για τις υπόλοιπες εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς εκτός του τομέα των τροφίμων θα προταθούν συγκεκριμένα ξενοδοχεία το κόστος των οποίων θα κυμαίνεται από  £340.00 για μονόκλινο δωμάτιο και τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 

Ημερομηνία Δράση
Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 Άφιξη στη Ταϊπέι

Μεταφορά στο Ξενοδοχείο

Ελεύθερο απόγευμα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 Ενημέρωση των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων

Γεύμα Δικτύωσης

Β2Β συναντήσεις

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 Επίσκεψη στην έκθεση Food Taipei

Επίσκεψη σε εργοστάσια και εταιρίες της περιοχής

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 Επίσκεψη στην έκθεση Food Taipei, Foodtech & Pharmatech Taipei

Επίσκεψη στην έκθεση Taipei pack, Taiwan Horeca, Halal Taiwan

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 Αναχώρηση από την Taipei

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα αυτό διαμορφώνεται σε συνεργασία με το Taiwan External Trade Development Council (TAITRA), είναι προσχέδιο και ενδέχεται ν' αλλάξει.

Οφέλη από τη Συμμετοχή σας στην Αποστολή

  • Ο ΣΒΒΕ θα διοργανώσει, πριν τη διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής, ημερίδα πληροφόρησης αναφορικά με το οικονομικό περιβάλλον στην Ταϊβάν.
  • Θα προετοιμαστούν και θα διοργανωθούν, σε συνεργασία με το TAITRA, προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις στην Ταϊπέι/ Ταϊβάν.
  • Το TAITRA θα διοργανώσει γεύμα δικτύωσης με τοπικές επιχειρήσεις στη Ταϊπέι.

Για τις εταιρίες τροφίμων ποτών και συσκευασίας η TAITRA θα καλύψει τα ακόλουθα κόστη για έναν εκπρόσωπο ανά εταιρία:

  • Κόστος ξενοδοχείου για τέσσερις διανυχτερεύσεις
  • Κόστος εισόδου στις εκθέσεις που θα επισκεφτεί η αποστολή (Food Taipei, Foodtech & Pharmatech Taipei, Taipei pack, Taiwan Horeca, Halal Taiwan).
  • Οι εσωτερικές μετακινήσεις στην Ταιπέι.
  • Δικτύωση με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Λιθουανία, οι οποίες θα συμμετέχουν επίσης στην ευρωπαϊκή αποστολή.
  • Θα προετοιμαστεί το φυλλάδιο της αποστολής, το οποίο θα περιλαμβάνει τα προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην αποστολή προκειμένου να διοργανωθούν επιτυχημένες στοχευμένες συναντήσεις με αντίστοιχες Ινδικές επιχειρήσεις.
  • Θα υπάρξει, μέσω των ομαδικών κρατήσεων για όλα τα μέλη της αποστολής, ελκυστικό πακέτο διαμονής και αεροπορικής μεταφοράς, με ανταγωνιστικό κόστος.

Συνάντηση Προετοιμασίας για την Επιχειρηματική Αποστολή

Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (ημερομηνία και τόπος θα αποσταλούν εγκαίρως). Κατά την συνάντηση προετοιμασίας θα παρασχεθούν πληροφορίες σχετικά με την αγορά της Ταϊπέι / Ταϊβάν, λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.

Ενημερωτικό φυλλάδιο - οδηγός της Επιχειρηματικής Αποστολής

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, έχει αναλάβει να ετοιμάσει το ενημερωτικό φυλάδιο - οδηγός (brochure) το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή επιχειρηματική αποστολή στην Ταϊπέι. Το φυλλάδιο-οδηγός θα διανεμηθεί στις επιχειρήσεις της Ταϊβάν από την TAITRA που έχει αναλάβει την υποστήριξη της αποστολής και την οργάνωση των Β2Β συναντήσεων μεταξύ ελληνικών και ταϊβανέζικων επιχειρήσεων. Σ' αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να μας αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης (300dpi, 4cm x 5cm), η οποία περιλαμβάνει το κεφάλι και τον ώμο του εικονιζόμενου.

Δικτύωση με Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Η αποστολή αυτή έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και  αποτελείται από έξι (6) εθνικές αποστολές από την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Λιθουανία.  Επομένως, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνευρεθούν και να συνομιλήσουν με άλλες ευρωπαϊκές (εκτός από τις ταϊβανέζικες) επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η ΤΑΙΤΡΑ θα καλύψει τα ακόλουθα κόστη:

  • Κόστος ξενοδοχείου για τέσσερις διανυκτερεύσεις για έναν εκπρόσωπο από κάθε εταιρία που συμμετέχει στην αποστολή.
  • Κόστος εισόδου στις εκθέσεις Food Taipei, Foodtech & Pharmatech Taipei, Taipei pack, TaiwanHoreca, Halal Taiwan) καλύπτεται από το TAITRA για έναν εκρπόσωπο ανά εταιρεία.
  • Οι εσωτερικές μετακινήσεις στην Ταιπέι για έναν εκπρόσωπο ανά εταιρία.

Επιλέξιμες είναι μόνο εταιρίες τροφίμων, ποτών και συσκευασίας, οι οποίες έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον £ 205.000 και οι οποίες θα επισκεφτούν μία τουλάχιστον από τις παραπάνω εκθέσεις.

Για τις υπόλοιπες εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς εκτός του τομέα των τροφίμων θα προταθούν συγκεκριμένα ξενοδοχεία το κόστος των οποίων θα κυμαίνεται  £340.00 για μονόκλινο δωμάτιο και τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Σύντομα θα ενημερωθείτε τόσο για τα προτεινόμενα ξενοδοχεία όσο και για τα προτεινόμενα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και τη διαδικασία κρατήσεων.

Σαφώς και μπορείτε να τακτοποιήσετε το ταξίδι σας με όποιον άλλο τρόπο επιθυμείτε, αλλά συνιστάται να μείνετε στα προτεινόμενα ξενοδοχεία της αποστολής, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες δικτύωσης.

Checklist

Προκειμένου να συμμετέχετε στην αποστολή αυτή παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα ακόλουθα μέχρι Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017:

  • Φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
  • Φωτογραφία σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή
  • Προσεκτική συμπλήρωση της παραγράφου με τίτλο «mission brochure» η οποία βρίσκεται στη φόρμα συμμετοχής και θα συμπεριληφθεί στην μπροσούρα της αποστολής
  • Η συμπληρωμένη φόρμα να αποσταλεί στον ΣΒΒΕ Θεσσαλονίκη στην κα Κ.Τζιτζινού - Email:  k.tzitzinou@sbbe.gr

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αποστολή μπορείτε να κατεβάσετε το Πληροφοριακό Πακέτο

Επικοινωνία

Δρ. Κατερίνα Τζιτζινού
Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
Διεύθυνση:  Πλ. Μοριχόβου 1, 54625 Θεσσαλονίκη

T: 2310 539817, εσ.206
F: 2310 541491

Web:  Sbbe.gr
Email:  k.tzitzinou@sbbe.gr
Facebook:  Sbbe.gr
Twitter:  @sbbegr

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να επικοινωνήσουν και με την ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του ευρωπαικού δικτύου Enterprise Europe Network, κ. Σπύρο Κελλίδη: skellidis@anko.gr, 2461024022.


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:45

Παρακαλώ περιμένετε...