enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 10:07

"Ready2Go" Ενα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διεθνοποίησης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αγορές τρίτων χωρών

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Επιχειρηματικές Συνεργασίες


InfographicsΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (EASME) ξεκίνησαν το πιλοτικό πρόγραμμα «Ready2Go» με στόχο τη στήριξη της διεθνοποίησης των ευρωπαϊκών ΜμΕ σε πέντε (5) αγορές - στόχους τρίτων χωρών.

Το Ready2Go είναι ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο επιλεγμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν τα απαραίτητα εργαλεία για μια επιτυχημένη διείσδυση σε αγροές του εξωτερικού. Το έργο αυτό δημιουργήθηκε από μια διεθνή κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία "Promos" στο Μιλάνο και σε συνεργασία με το Δίκτυο Enterprise Europe Network.

Σήμερα,οι διεθνείς αγορές δεν αφορούν, πλέον, αποκλειστικά τις μεγάλες επιχειρήσεις καθώς όλο και περισσότερες  επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους   επεκτείνονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, η δικτύωση στο εξωτερικό δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία, και αυτός είναι ο λόγος που το έργο Ready2Go προσπαθεί να στηρίξει τις δυναμικές μικρές και μεσαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να διεθνοποιηθούν με επιτυχία.

Αναλυτικότερα

Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε πέντε (5) διαφορετικές χώρες και αγορές στόχους: το Καμερούν, τη Χιλή, την Ινδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ και οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, αφενός θα αποκτήσουν πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς των χωρών αυτών και αφετέρου θα πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματά τους για την προσέγγιση και δραστηριοποίησή τους στις αγορές αυτές. 

Εξατομικευμένη υποστήριξη

Οι 80 επιχειρήσεις -δικαιούχοι που θα επιλεγούν:

  • θα λάβουν μέρος σε ατομική εκπαίδευση 3 ημερών που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της κάθε εταιρείας μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2017
  • θα λάβουν μέρος σε 2ήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2017
  • θα προβούν στη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου διεθνοποίησης τους
  • θα λάβουν μέρος σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις (Matchmaking events) στο Καμερούν, Καναδά, Χιλή, Ινδία και Αμερική), που θα διοργανωθούν με την υποστήριξη του Δικτύου Enterprise Europe Network.

Η συμμετοχή στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις είναι δωρεάν ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα ταξιδίου. Παρέχεται επίσης μια μικρή αποζημίωση.

Η καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή αίτησης είναι η 31η Μαρτίου 2017.

Επιλέξιμες μπορούν να είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες:

  • είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε ξένες αγορές
  • έχουν σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό,
  • έχουν περιορισμένη εμπειρία σε ξένες αγορές

Η γλώσσα εργασίας είναι η Αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ready2Go ή επικοινωνώντας με την ΑΝΚΟ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του δικτύου Enteprise Europe Network, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.  

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

  • κα. Λιάνα Παπατέρπου
  • κ. Σπύρος Κελλίδης

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:45

Παρακαλώ περιμένετε...