Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 16:00

Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία 2017: Ενα πιλοτικό πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Με την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων αλλά και εμπνευσμένες ομιλίες από νέους, επιτυχημένους επιστήμονες και επιχειρηματίες ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, η πιλοτική δράση «Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία 2017». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017.

Η δράση Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία 2017 ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου 2017 με τη συμμετοχή 60 φοιτητών και 1Ο επιχειρήσεων μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έθετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κριτήρια για τους συμμετέχοντες φοιτητές και επιχειρήσεις. 

Την πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πιλοτικού αυτού προγράμματος είχε ο Δήμος Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έρεισμα αντίστοιχες πρακτικές που εφαρμόζονται σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και  έχουν ως στόχο την υποστήριξη των νέων ανθρώπων, φοιτητών και μη, να αντιληφθούν ότι η επιστημονική γνώση, η καινοτομία αλλά και η φιλοδοξία για δημιουργία, αποτελούν τις σημαντικότερες μεταβλητές επιτυχίας στο επιχειρείν.

Στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης αυτής της πιλοτικής δράσης ο Δήμος Κοζάνης συνεργάστηκε, σε καθημερινή βάση, με τοπικούς φορείς πού εμπλέκονται ενεργά στους τομείς εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης και με πυρήνα στελέχη των φορέων αυτών αλλά και συνεργατών-μεντόρων, εξειδικευμένων σε θέματα επιχειρηματικής καινοτομίας, συνέθεσαν ένα απαιτητικό αλλά και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση και επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων.

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoorΟι προκλήσεις αυτές αφορούσαν στο σχεδιασμό εισαγωγής στην αγορά νέων καινοτόμων προιόντων ή και υπηρεσιών και ανατέθηκαν στους νέους του προγράμματος  από επιχειρήσεις της περιοχής της Κοζάνης, υφιστάμενες και νεοφυείς, ενώ το δίκτυο των μεντόρων και των coaches υποστήριξε ενεργά τους συμμετέχοντες διαθέτοντάς τους όλα εκείνα τα εργαλεία αλλά και την συμβουλευτική υποστήριξη που απαιτούνταν για να σχεδιάσουν τις καλύτερες, δυνατές διαδρομές και προτάσεις για την εμπορευματοποίηση των προιόντων ή την περαιτέρω βελτίωση της θέσης μιας υφιστάμενης επιχείρησης στην αγορά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ η προσήλωσή τους στο πρόγραμμα και το πραγματικό τους ενδιαφέρον διασφάλισε αντίστοιχης έντασης ενδιαφέρον και από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. 

Image may contain: 12 people, people smiling, people sitting and crowd Image may contain: 1 person, standing

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας παρουσιάστηκαν σε μια εντυπωσιακή, κατά γενική ομολογία, εκδήλωση στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, παρουσία και της Ειδικής Γραμματέα Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ κας. Ευγενίας Φωτονιάτα. 

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and indoor

Image may contain: 6 people, people standing and suit

Image may contain: 12 people, people smiling, people standing and indoor

Image may contain: 3 people, people standing, concert and indoor

Image may contain: 9 people, people standing Image may contain: 7 people, people smiling, people standing

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν όλα τα projects των νεανικών ομάδων ενώ βραβεύτηκαν, κατόπιν αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο, τα τρία πιο καινοτόμα σχέδια. Οι επιδόσεις των παιδιών πραγματικά εντυπωσίασαν και παράλληλα συγκίνησαν αφού ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όταν υπάρχει στόχος, προσήλωση και υποστήριξη όλα μπορούν να συμβούν.

Για την περαιτέρω ενθάρρυνση των συμμετεχόντων και όχι μόνο ο Δήμος Κοζάνης προσκάλεσε να συμμετέχουν στην εκδήλωση δύο νέοι επιστήμονες & επιχειρηματίες, με καταγωγή από την περιοχή, οι οποίοι με γνώμονα την αγάπη, την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο τους αλλά και με όχημα την επιστημονική κατάρτιση, την έρευνα και κυρίως την καινοτομία, πέτυχαν στους τομείς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αλλά και στον τόπο τους και σήμερα αποτελούν φωτεινούς σηματοδότες για κάθε νέο που επιθυμεί να επιλέξει το επιχειρείν όχι μόνο ως επαγγελματική απασχόληση αλλά ως επιλογή ζωής.

Φωτογραφία του Yiannis Bakouros.

Image may contain: 1 person

Η προσπάθεια συνεχίζεται....

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της δράσης Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία 2017

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas     είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas    , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 

Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 10:28

Παρακαλώ περιμένετε...