enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:55

Έναρξη ισχύος των νέων κανόνων της ΕΕ για δίκαιες, ισότιμες και διαφανείς συναλλαγές όσον αφορά τη χρήση online πλατφορμών

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία


Σχετική εικόναΟι νέοι κανόνες της ΕΕ που στόχο έχουν να δημιουργήσουν δίκαιο, αξιόπιστο και βασιζόμενο στην καινοτομία περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τους εμπόρους όσον αφορά τη χρήση online πλατφορμών - οι οποίες περιλαμβάνουν διαδικτυακές αγορές, ηλεκτρονικούς ιστότοπους κρατήσεων, καταστήματα εφαρμογών (app stores) και μηχανές αναζήτησης - αρχίζουν να ισχύουν αύριο, 31 Ιουλίου 2019.

Οι επιχειρήσεις έχουν ένα έτος για να προετοιμαστούν καθώς οι νέοι κανόνες αρχίζουν να εφαρμόζονται από τις 12 Ιουλίου 2020 σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο κανονισμός για τις σχέσεις μεταξύ πλατφορμών και επιχειρήσεων θα διασφαλίσει ότι οι εταιρείες που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες στην Ευρώπη (δηλ. ένα εκατομμύριο εταιρείες) θα είναι καλύτερα ενημερωμένες σχετικά με τις διαδικτυακές πρακτικές και θα βασίζονται σε σαφείς κανόνες και σε αποτελεσματικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών, παρέχοντας πιο δίκαιη μεταχείριση και μεγαλύτερη διαφάνεια κατά την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις online πλατφόρμες και στις επιχειρήσεις. Αυτό το ενιαίο σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων θεσπίζει υποχρεώσεις για τις online πλατφόρμες και για τις μηχανές αναζήτησης στην ενιαία αγορά, ενώ δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, ιδίως όσον αφορά την κατάταξη στα αποτελέσματα της αναζήτησης, την πρόσβαση σε δεδομένα και τη διευθέτηση διαφορών.

Με τη βελτίωση των αρχών του ανταγωνισμού που εγγυώνται οι εν λόγω κανόνες, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από ευρύτερη επιλογή αγαθών και υπηρεσιών αλλά και από καλύτερη ποιότητα και σε χαμηλότερες τιμές. Ο κανονισμός αποτελεί ένα πρώτο βήμα και εντάσσεται στις τρέχουσες πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας των online πλατφορμών, πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν νέο παρατηρητήριο για την οικονομία των online  πλατφορμών, με στόχο ιδίως να παρακολουθεί την εφαρμογή των νέων κανόνων.

Το πλήρες κείμενο του κανονισμού σε όλες τις επίσημες γλώσσες είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους κανόνες θα βρείτε στο παρόν ενημερωτικό δελτίο και στον δικτυακό τόπο της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

Press Release in English


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...