enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 10:19

Η γνώση της ΑΝΚΟ θα συμβάλλει καθοριστικά στον αναλυτικό σχεδιασμό ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεθέρμανσης στον Αη Στράτη (Πράσινο Νησί)

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εθνική Νομοθεσία - Επικαιρότητα


Σημαντική επιτυχία αλλά και αναγνώριση των ικανοτήτων και του έργου της Εταιρείας μας, αποτελεί η πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ με τίτλο : «Αναλυτικός σχεδιασμός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης στον οικισμό του Αγ. Ευστρατίου» Δήμου Αγ. Ευστρατίου.

Ο οικισμός Αγ. Ευστρατίου (Αη - Στράτης), έχει επιλεγεί και είναι ενταγμένος στο ΕΣΠΑ σε πιλοτικό πρόγραμμα ως «Πράσινο Νησί» και η συμβολή της Εταιρείας μας στην υλοποίηση του έργου θα είναι καθοριστικής σημασίας.

«Η ανάληψη του παραπάνω έργου ταξιδεύει τη γνώση των στελεχών μας εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα της Εταιρείας μας σε εθνικό επίπεδο, σε συνέχεια της συμβολής της στην υλοποίηση μεγάλου αριθμού σημαντικών και καινοτόμων αναπτυξιακών έργων στη Δυτική Μακεδονία», τόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της ΑΝΚΟ και Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Τσολακίδης Βασίλειος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την ΑΝΚΟ αναφερόμενος στη γνώση και στο έργο της που αποτελούν βασική προϋπόθεση για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εντοπίσθηκαν έργα και τομείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αη Στράτης πράσινο νησίΛίγα λόγια για το Εργο

Στο νησί Άγιος Ευστράτιος, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο "Υποστήριξη των πολιτικών και κάλυψη μελλοντικών αναγκών - ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ" και κωδικό MIS 5003098, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα Αποτέλεσμα εικόνας για Αη Στράτης πράσινο νησίπραγματοποιηθεί εγκατάσταση και λειτουργία Υβριδικού Σταθμού (ΥΒΣ) ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκός σταθμός) συνολικής ισχύος 1,05 MW και εκτιμώμενης παραγωγής περίπου 3,0 GWh/ετησίως. Σκοπός είναι η κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού σε ποσοστό άνω του 85% από τον ΥΒΣ (οι οποίες το 2015 ήταν 1,2 GWh) ενώ το υπόλοιπο 15% θα καλύπτεται από τον υφιστάμενο σταθμό της ΔΕΗ με καύσιμο diesel. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό, ποσοστό της τάξης του 60% της ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΥΒΣ θα παραμένει ανεκμετάλλευτο και θα απορρίπτεται.

Στο πλαίσιο της ίδιας Πράξης, και με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΥΒΣ και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ενέργειας συνολικά στο νησί, θα πραγματοποιηθεί εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης (Τ/Θ), το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες σε θέρμανση χώρων και σε θερμό νερό χρήσης των κτιρίων του οικισμού του Αγ. Ευστράτιου. Η θερμική ενέργεια που θα καταναλώνεται στα κτίρια θα παράγεται με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σταθμό παραγωγής θερμότητας, μέσω κατάλληλου συνδυασμού ωμικών αντιστάσεων (ηλεκτρικών λεβήτων) και αντλιών θερμότητας. Παράλληλα, θα υπάρχουν κατάλληλες δεξαμενές νερού για την απαιτούμενη αποθήκευση θερμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, αρχικά θα εκτελεσθεί ο απαιτούμενος αναλυτικός σχεδιασμός του ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεθέρμανσης για τον οικισμό του Αγ. Ευστρατίου, που αποτελεί και το αντικείμενο της υπό ανάθεση υπηρεσίας.

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...