Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 08:43

Kozani Crowdsourcing Platform: η πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Τεχνολογία - Έρευνα - Καινοτομία

Περιβάλλον


H Κοζάνη έχει αποφασίσει να αλλάξει πολλά σε σχέση με τη σημερινή ταυτότητα του αστικού περιβάλλοντός της και γενικότερα της λειτουργίας της. Αστικό περιβάλλον δεν είναι μόνο το υπόβαθρο αλλά και όσα συμβαίνουν σε αυτό, δηλαδή η κίνηση όλων των μέσων και η παρουσία των ανθρώπων. Το αστικό περιβάλλον έτσι όπως έχει σήμερα δεν αντιστοιχεί στους στόχους της Κοζάνης για το αύριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για MobilityideaΜε στόχο την  αναζήτηση και εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών και μεθόδων ενθάρρυνσης του κοινού να συμμετέχει στο σχεδιασμό, την εκπαίδευση των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης για την καθημερινή αντιμετώπιση ζητημάτων κινητικότητας και την  απόκτηση ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα κατευθύνει τα μελλοντικά βήματά του, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) προχώρησαν στην δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που συγκεντρώνει ιδέες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πόλη της Κοζάνης.

Οι Ιδέες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης, καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://www.mobilityidea.eu/kozani/ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τις οποίες συγκεντρώνει στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος διάρκειας 1,5 χρόνου, με τίτλο «Ερευνητική συνδρομή στο Δήμο Kοζάνης για τη χάραξη δράσεων στροφής από τον κορεσμό προς τη Βιώσιμη Κινητικότητα - Πλαίσιο στρατηγικής για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε προβλήματα περιβάλλοντος και μετακινήσεων».

Σκοπός της δράσης Crowdsourcing (πληθοπορισμού) είναι η συμμετοχή των πολιτών στην αξιολόγηση των προβλημάτων της πόλης και η κατάθεση ιδεών και σχολίων για τη βελτίωσή της. Αποτελεί μέρος του προγράμματος του δήμου για τη βιώσιμη κινητικότητα και επιδιώκει την αλληλεπίδραση κατοίκων, επισκεπτών και δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και διαβίωσης στην πόλη της Κοζάνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για MobilityideaH συμμετοχή των πολιτών για την κατάθεση ιδεών και σχολίων στην πλατφόρμα,μπορεί να πραγματοποιείται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας
Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π

Ηρ. Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 15780

info@mobilityidea.eu

www.mobilityidea.eu

 

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Enterprise Europe Network"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Enterprise Europe Network : Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

2η Τροποποίηση Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Δημοσιεύθηκε Απόφαση Ένταξης 105 επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της Δράσης του #ΕΠΑνΕΚ του «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»


Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΚΟ "Smart Rural Entrepreneurship"-Balkan Mediterranean 2014 - 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2018 στην Κοζάνη η  εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο «Smart Rural Entrepreneurship - SmartRural», το  οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας από το Πρόγραμμα Balkan Mediterranean 2014 - 2020.


Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης: Στη δημοσιότητα στοιχεία για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο (ν. 4399/2016)

Εξαιρετικά θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017.


Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Η Enterprise Greece θέτει σε διαβούλευση το πρόγραμμα συμμετοχής της χώρας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2016

H Enterprise Greece, αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, ανακοινώνει το υπό διαβούλευση σχέδιο του Προγράμματος που αφορά στη συμμετοχή της χώρας μας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2016.


Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Δημόσια Διαβούλευση για την ενσωμάτωση στο Ελληνικό δίκαιο της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση

Σε διαβούλευση από σήμερα το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2012/27 για την ενεργειακή απόδοση.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 08:26

Παρακαλώ περιμένετε...