enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 17:22

Acces2Markets:H νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ που θα βοηθά τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε θέματα διεθνούς εμπορίου

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Πολιτικές & Πρωτοβουλίες της ΕΕ


Access2MarketsΗ νέα πύλη διαδικτυακή πύλη Access2Markets παρουσιάστηκε χτες, 13 Οκτωβρίου, σε μια εικονική εκδήλωση υψηλού επιπέδου με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη - ενδυνάμωση των μικρών επιχειρήσεων στο διεθνές εμπόριο», που φιλοξενήθηκε από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis και την οποία παρακολούθησαν περίπου 600 εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η πύλη Access2Markets ανταποκρίνεται σε αιτήματα των ενδιαφερομένων για καλύτερη επεξήγηση των εμπορικών συμφωνιών και βοηθά τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι επιλέξιμα για εκπτώσεις δασμού. Θα εξυπηρετήσει τόσο τις εταιρείες που ήδη εμπορεύονται διεθνώς όσο και εκείνες που ξεκινούν να διερευνούν ευκαιρίες σε ξένες αγορές.

 Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) | TwitterΟ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Valdis Dombrovskis είπε: «Πρέπει να βοηθήσουμε τις εταιρείες μας, ιδίως τις ΜΜΕ μας, να αποκομίσουν το μέγιστο όφελος από τις εμπορικές μας συμφωνίες. Γι 'αυτό δημιουργήσαμε αυτήν τη νέα πύλη για να βοηθήσουμε τις μικρότερες εταιρείες μας να περιηγηθούν στον κόσμο του διεθνούς εμπορίου. Αυτό το ενιαίο κατάστημα θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να αξιοποιήσουν στο έπακρο το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ και να έχουν την καλύτερη πρόσβαση στις αγορές, τα προϊόντα και τις εισροές που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. "

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εμπορικών συμφωνιών με περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές και επί του παρόντος διαπραγματεύεται μια σειρά νέων συμφωνιών. Η Access2Markets διασπά αυτό το περίπλοκο σύνολο κανόνων σε πρακτικές πληροφορίες, έτσι ώστε οι μικρότερες εταιρείες να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες. Συγκεκριμένα, παρέχει τους όρους διαπραγμάτευσης για την εισαγωγή αγαθών στην ΕΕ και την εξαγωγή αγαθών σε περισσότερες από 120 ξένες αγορές.

Οι μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 88% όλων των εξαγωγέων της ΕΕ. Οι εξαγωγές τους αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών της ΕΕ και υποστηρίζουν 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Οι παγκόσμιες αγορές αποτελούν σημαντική πηγή ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες εταιρείες. Είναι επομένως απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία κοραναϊού.

«Οι μικρές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας που ευδοκιμεί στα αγαθά και τις υπηρεσίες που παρέχουν», δήλωσε ο Véronique Willems, γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ένωσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, SMEunited. «Η SMEunited με χαρά βλέπει την κυκλοφορία της πύλης Access2Markets. Αυτή η πύλη θα βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην αξιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς. Η παροχή καλύτερης πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους θα είναι προς όφελος όλων των Ευρωπαίων ».

NRW.Europa presents Benno WeißnerΗ πύλη επιτρέπει στις εταιρείες να αναζητήσουν τις ακόλουθες λεπτομέρειες για εισαγόμενα και εξαγόμενα αγαθά, με λίγα μόνο κλικ, όπως:

Τιμές
Φόροι
Κανόνες καταγωγής
Απαιτήσεις προϊόντος
Τελωνειακές διαδικασίες
Εμπόριο εμποδίων
Στατιστικές ροής εμπορίου

Η νέα πύλη  περιλαμβάνει επίσης επεξηγήσεις, σεμινάρια και συχνές ερωτήσεις για να βοηθήσει νέους καθώς και έμπειρους εμπόρους να αναλύσουν τα οφέλη του εμπορίου με κάθε έναν από τους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ. Παρέχει μια επισκόπηση των νόμων της ΕΕ για προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για τα τελωνεία και άλλες δημόσιες αρχές στα κράτη μέλη της ΕΕ και στους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πύλη για να επικοινωνήσουν με τη ΓΔ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (DG TRADE) για να αναφέρουν τα εμπόδια, στο εμπόριο, που αντιμετωπίζουν.

Το εργαλείο αυτοαξιολόγησης της Access2Markets, το ROSA, παρέχει ειδική βοήθεια στους κανόνες που ορίζουν την «οικονομική ιθαγένεια» ενός προϊόντος, γνωστό ως «κανόνες καταγωγής». Αυτά είναι προσαρμοσμένα σε κάθε εμπορική συμφωνία, διασφαλίζοντας ότι οι ευαίσθητοι τομείς της αγοράς προστατεύονται και ότι οι εταιρείες μπορούν να απαιτήσουν μειωμένους ή εξαλειφθέντες δασμούς, όπως ορίζονται στη συμφωνία. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να βρουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές συμφωνίες ρυθμίζουν το εμπόριο υπηρεσιών ή τους όρους επένδυσης ή συμμετέχουν σε δημόσιες προσκλήσεις υποβολής προσφορών σε ξένη αγορά.

Κάθε προϊόν που διαπραγματεύεται διεθνώς έχει έναν κωδικό που καθορίζει τους εισαγωγικούς δασμούς και τους εθνικούς ή τοπικούς φόρους που πρέπει να καταβληθούν.  Το εργαλείο My Trade Assistant της πύλης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις προϊόντων σε βάση προϊόν προς προϊόν για κάθε αγορά.

Η πύλη έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να χρησιμοποιείται σε smartphone και tablet. Περιλαμβάνει μια σειρά πρόσθετων, φιλικών προς το χρήστη, λειτουργιών για να βοηθήσει επιχειρηματίες και γυναίκες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ. Και, φυσικά, είναι εντελώς δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 11:08

Παρακαλώ περιμένετε...