enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 16:36

ANKO & Enterprise Experience Programme: Ένα μικρό ταξίδι στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Ευρωπαϊκά Νέα


To «Enterprise Experience Programme" είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της οποίας ανώτερα στελέχη της έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα γραφεία τους στις Βρυξέλλες και να επισκεφτούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό τα κοινοτικά στελέχη μπορούν να  βιώσουν για λίγο τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, να συζητήσουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς,  όπως η καινοτομία ως "διαβατήριο" επιβίωσης και εξωστρέφειας, η προώθηση των προιόντων σε αγορές εντός και εκτός συνόρων της Ευρωπαικής Ενωσης, η υιοθέτηση σύγχρονων συστημάτων ποιότητας, κ.α.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού  η ΑΝΚΟ, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης "Enterprise Europe Network"  φιλοξένησε, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Dr. Cyrill DIRSCHERL, συντονιστή πολιτικών της Γ.Δ. Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας & Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΕ,  που επισκέφτηκε, για μια εβδομάδα περίπου, τρεις επιχειρήσεις της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δύο στην περιοχή της Κοζάνης και μία  στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, οι οποίες δραστηριοποιούνται ενεργά στον αγροδιατροφικό κλάδο και έχουν σημαντικό πεδίο ή προοπτικές εξωστρέφειας.

Οι επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος των επισκέψεων και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια ήταν 1) η επιχείρηση «ΡΙΖΕΣ», εργαστήριο παραγωγής τροφίμων, ως νέα επιχείρηση, 2) ο Συνεταιρισμός Κρόκου και τα Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ΑΕΒΕ, ως συνεταιρισμός με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα και 3) το οινοποιείο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ», που βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, μία επιχείρηση στον κλάδο του οίνου με σημαντικές καινοτομίες και αξιόλογη παρουσία σε αγορές εντός και εκτός της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της παραμονής του ο Dr. Cyrill Dirscherl είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να παραμείνει στις επιχειρήσεις συζητώντας, με τους ιδιοκτήτες ή τους εκπροσώπους τους, σημαντικά θέματα όπως η ποιότητα των προϊόντων τους, η παραγωγική διαδικασία, οι επιχειρηματικές συνεργασίες που συνάπτουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τα προβλήματα ή οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την νομοθεσία ή και τη φορολογία, θέματα καινοτομίας σε παραδοσιακούς τομείς όπως π.χ. ο αγροδιατροφικός, η διασφάλιση της ποιότητας μέσω διαδικασιών και συστημάτων πιστοποίησης, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι ειδικές συνθήκες και οι προϋποθέσεις εξαγωγών σε τρίτες χώρες όπως π.χ. η Κίνα και τα εμπόδια αλλά και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές, ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε και ο ίδιος στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθημερινά, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν σ' ένα δύσκολο εθνικό περιβάλλον αλλά και σε μια παγκοσμιοποιημένη και ανταγωνιστικά, ρευστή, αγορά ενώ παράλληλα εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε σημειώνοντας με έμφαση ότι είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί, στην πράξη πλέον, τι σημαίνει καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα σε μια μικρή περιφέρεια της Ευρώπης.

Τέλος ο Dr. Dirscherl είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, διεξοδικά, για τις υπηρεσίες που παρέχει η ΑΝΚΟ ως εταίρος του Ευρωπαϊκού δικτύου «Enterprise Europe Network»,  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τα ευρωπαικά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικρές επιχειρήσεις, για τις συνέργειες και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία με φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει εκ νέου μια νέα συνεργασία με την ΑΝΚΟ, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρωτοβουλιών προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 25 έως και 29 Ιανουαρίου 2016.

Φωτογραφικό υλικό :

Επιχείρηση "ΡΙΖΕΣ" Greek Delicatessen

Συνεταιρισμός Κρόκου και Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ΑΕΒΕ

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ (Alpha Estate), Αμύνταιο, Φλώρινας 

 Περισσότερες πληροφορίες

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:45

Παρακαλώ περιμένετε...