enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 10:07

Δυναμική συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas στην Πάτρα - Το μεγαλύτερο ευρωπαικό δίκτυο στην υπηρεσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Εκδηλώσεις

Συνέδρια


Δυναμική συνέχεια της εναρκτήριας συνάντησης του Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη συνάντηση της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πάτρα με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΣΕΒΠΕΔΕ).

Περισσότερα από 30 στελέχη του Δικτύου πήραν μέρος στις εργασίες με στόχο την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και την αφομοίωση διαδικασιών για την παροχή ολοκληρωμένων, ποιοτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Οι εργασίες της συνάντησης ξεκίνησαν με ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνα Ζαΐμη ο οποίος αναφέρθηκε στη βελτίωση των δεικτών και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα σύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας και στον ρόλο που μπορούν να έχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Νίκος Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΠΕΔΕ, καλωσόρισε τους εταίρους και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών του Enterprise Europe Network για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΠΕΔΕ Κλεομένης Μπάρλος αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συνεργασίες που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του δικτύου και αποτελούν λύσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.

Σημαντικά χρήσιμες υπήρξαν οι παρεμβάσεις των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Muriel De Grande, Head of Sector-Enterprise Europe Network & EEN partnerships στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA), σε απευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα γενικά, αλλά και ειδικότερα στην Πάτρα, έχουν αναπτυχθεί πολλά κέντρα Επιστημονικού και Τεχνολογικού ενδιαφέροντος (Scientific and Technological Hubs).

Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δικτύου, ένα σημαντικό εργαλείο για να οργανώνεται ποιοτικά η διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - αποδεκτών των υπηρεσιών του Δικτύου.

Ο Μάκης Τικφέσης, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του Enterprise Europe Network Hellas και Project Advisοr στο EISMEA, ανέλυσε τη σημερινή εικόνα των αποτελεσμάτων της ελληνικής κοινοπραξίας σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινοπραξίες και συγκριτικά με την εικόνα του Enterprise Europe Network Hellas τα προηγούμενα χρόνια, και έκρινε πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ο Χρήστος Σκούρας, EEN policy officer στην DG GROW/D.2, αναφέρθηκε στις πολιτικές που διέπουν τις υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πορεία των εργασιών και η παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων αποτέλεσαν τον βασικό κορμό των εργασιών της συνάντησης της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas.

Αναλυτική και ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν η παρουσίαση του συντονιστή της κοινοπραξίας Δρ Αχιλλέα Μπάρλα από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ για την ολοκληρωμένη, συνδυαστική παροχή υπηρεσιών (Client journey).

Ο Σπύρος Κελλίδης από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας έδωσε κατευθύνσεις για τη σύνταξη των επιχειρηματικών προφίλ ελληνικών επιχειρήσεων που αναζητούν διεθνείς συνεργασίες.

O υπεύθυνος Επικοινωνίας της κοινοπραξίας Π. Φραντζής από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) παρουσίασε δείκτες, αποτελέσματα και καλές πρακτικές.

Για την ανάπτυξη της συλλογικής ικανότητας του Δικτύου μίλησε η Νικολέτα Μουρατίδου, στέλεχος του ΣΒΕ.

Τις υπηρεσίες του Δικτύου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης ανέπτυξε ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τις καλές πρακτικές για την ανθεκτικότητα έκανε ο Δρ Νίκος Καραμπέκιος, Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας και Δικτύωσης του ΕΚΤ.

Ο Γιώργος Προφητηλιώτης από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ παρουσίασε το εργαλείο FUTURE PROOF.

Για την πορεία των εργασιών στον τομέα της ψηφιακοποίησης μίλησε η Βαρβάρα Βασιλάκη, σύμβουλος καινοτομίας στο ΕΚΤ.

Το πυκνό πρόγραμμα εργασιών ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022 με την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία. Η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την επιτυχία του Δικτύου στις νέες απαιτητικές συνθήκες.

Από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν η κα.Λιάνα Παπατέρπου και ο κ.Σπύρος Κελλίδης, στελέχη του Enterprise Europe Network στον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

  • Η ταυτότητα του Enterprise Europe Network Hellas

Το Enterprise Europe Network Hellas σχηματίστηκε το 2008. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, το σχήμα ενισχύθηκε και αριθμεί πλέον 16 μέλη. Τον συντονισμό της κοινοπραξίας έχουν αναλάβει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Η κοινοπραξία σήμερα αποτελείται από τους παρακάτω εταίρους:

· Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

· Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

· Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

· Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ)

· Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ)

· ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

· Επιμελητήριο Αρκαδίας

· Επιμελητήριο Ιωαννίνων

· Επιμελητήριο Καβάλας

· Επιμελητήριο Ηρακλείου

· Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ)

· Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

· Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας, MIRTEC S.A. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.)

· Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

· Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

· Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ)

 

  • Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ελληνικής κοινοπραξίας: een.gr

 

ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...