Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 11:00

Εκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΠΑΕ για την διευκόλυνση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στη διάρκεια του COVID – 19

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εθνική Νομοθεσία - Επικαιρότητα

Με βάση τη διαμορφούμενη μέχρι σήμερα κατάσταση, αλλά και το στόχο μας να μετακυλησθεί ρευστότητα στην αγορά, ο ΕΦΕΠΑΕ απευθύνει πρόταση προς τους δικαιούχους των δράσεων ευθύνης του στο σύνολο της χώρας.

Αγαπητοί δικαιούχοι,

Όπως γνωρίζετε από την 16/3 ανακοίνωσή μας, οι επιτόπιοι έλεγχοι για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης των έργων έχουν ανασταλεί για λόγους αποτροπής της διάδοσης του ιού COVID – 19. Με βάση τη διαμορφούμενη μέχρι σήμερα κατάσταση, αλλά και το στόχο μας να μετακυλησθεί ρευστότητα στην αγορά, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες, θέλουμε να σας απευθύνουμε την εξής πρόταση:

Σύμφωνα με τους οδηγούς των δράσεων μπορούμε να καταβάλλουμε μέχρι το 80% της δημόσιας χρηματοδότησης κατόπιν διοικητικού ελέγχου και πιστοποίησης.

Κατά συνέπεια σας προτείνουμε, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες ίσες ή μεγαλύτερες του 80% της δημόσιας χρηματοδότησης, να μας υποβάλλετε αιτήματα ενδιάμεσης πιστοποίησης με ανώτατο όριο το 80% (προφανώς εξακολουθούν να εξετάζονται και να ικανοποιούνται αιτήματα πιστοποίησης με ποσοστό υλοποίησης μικρότερο του 80%).

Η ενέργεια αυτή θα επιτρέψει την πιστοποίηση κατόπιν διοικητικού ελέγχου και την ταχεία πληρωμή. Δαπάνες υπερβαίνουσες του ορίου του 80% μπορούν να υποβληθούν σε μελλοντικό αίτημά σας για τελικό έλεγχο.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτημα τελικού ελέγχου, οι οποίοι μπορούν – εφόσον το επιθυμούν – να αναιρέσουν το αίτημά τους και να υποβάλλουν αίτημα ενδιάμεσου ελέγχου – πιστοποίησης με ανώτατο όριο το 80%.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/

Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu