enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 13:53

Kozani Youth Fest 2022 - Το πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας έρχεται στην Κοζάνη και ρωτάει τους Νέους "Εσύ είσαι ενημερωμέν@;

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Εκδηλώσεις

Εκπαίδευση


Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κοζάνης 2022 - Kozani Youth Fest 2022" με τον τίτλο Εσύ είσαι ενημερωμέν@; συντονίζεται από την Οργάνωση Νεολαίας "GO Alive" στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 με στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των Νέων! Τοπικοί φορείς και όχι μόνο συμπράττουν στην τριήμερη εκδήλωση και προσκαλούν όλους τους Νέους της περιοχής να γνωριστούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Το τριήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 και θα διεξαχθεί στηn Kοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης ενώ έχει ως στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση αλλά και τη ψυχαγωγία των Νέων.

Περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες:

1/. Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση:
Στόχος είναι να ενημερωθούν οι νέοι και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους καλές πρακτικές που θα ενισχύσουν την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αλλά παράλληλα θα τους δοθούν εργαλεία και χρήσιμες πληροφορίες που θα τους καθοδηγήσουν στον ψηφιακό κόσμο.

2/. Προαγωγή ευκαιριών για τους νέους:
Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τις ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με τοπικούς οργανισμούς και φορείς της κοινωνίας που θα είναι χρήσιμοι για την προσωπική αλλά και επαγγελματική τους εξέλιξη.

3/. Ενσωμάτωση των προοπτικών της νεολαίας στις πολιτικές της Ένωσης:
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια ανοικτή συζήτηση νεολαίας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στη Δημτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τα αποτελέσματα της οποίας θα προωθηθούν ως αναφορά σε όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

4/. Ενεργοί και Υπεύθυνοι Πολίτες:
Τέλος, ολόκληρη η διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο έχει διοργανωθεί και συντονιστεί από μία πολυπληθής ομάδα νέων ανθρώπων, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να προωθηθεί η ενεργός και υπεύθυνη συμμετοχή μας καθώς επίσης και η διάδοση της αξίας της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τυπικές αλλά και άτυπες μορφές μάθησης μεταξύ ομοτίμων (peer learning)

  • Η ΑΝΚΟ και το Εnterprise Europe Network θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το workshop "Επιχειρώ στον Τόπο μου! Μάθε πώς @ANKO" το | Σάββατο 24/9 και ώρα 13.00
  • Aν σας ενδιαφέρει Δηλώστε Συμμετοχή εδώ www.goalive.eu/kozaniyouthfest

    Το "Kozani Youth Fest" συντονίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας GO Alive και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 #eyy2022 και υπό την αιγίδα του ΙΝεΔιΒιΜ (Erasmus+/Τομέας Νεολαίας, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, Eurodesk, Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων) στα πλαίσια της καμπάνιας &Time To Move

    Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, o Οργανισμός Αθλητισμού - Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και η ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μαζί με το Enterprise Europe Network.

    Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το CluBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας), η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας - Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.


ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 

 

 


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...