enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 16:16

Παλέρμο Ιταλία Ιούλιος 2022 - Συνάντηση Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής (SG Agri-Food) του Enterprise Europe Network

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Στις 4 & 5 Ιουλίου 2022 διοργανώθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας η πρώτη, δια ζώσης, συνάντηση της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής (Sector Group Agri-Food) του δικτύου Enterprise Europe Network. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον κ. Σπύρο Κελλίδη, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τομεακής Ομάδας εκ μέρους της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., σε συνεργασία με την κα. Giada Platania, στέλεχος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Σικελίας (Sicindustria) και αντιπρόεδρο της Τομεακής Ομάδας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε επίσης με την υποστήριξη του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός δράσεων της Τομεακής Ομάδας για το επόμενο χρονικό διάστημα, με έμφαση στην υποστήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων αγροδιατροφής καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων του Δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας τα μέλη της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) και πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα χρηματοδότησης "EIC Accelerator" από τον κ. Ivan Stefanic, Διευθυντή Προγραμμάτων EIC με έμφαση στις Τεχνολογίες Διατροφικής Αλυσίδας και στα Νέα & Αειφόρα Τρόφιμα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας έχει προκηρύξει μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων για την υποστήριξη ερευνητών και επιχειρηματιών στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και προϊόντα με απώτερο στόχο την εμπορική τους αξιοποίηση στις αγορές.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής διοργανώθηκε υβριδικό σεμινάριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network / Sector Group Agri-Food (Τομεακή Ομάδα Αγροδιατροφής) και με την υποστήριξη της Θεματικής Ομάδας Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση (Thematic Group Access to Finance), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα:

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες επιχειρήσεις αγροδιατροφής»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πιθανοί υποψήφιοι / ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες εταιρείες αγροδιατροφής" και "Πληροφορίες σχετικά με τις ανοιχτές προσκλήσεις", συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων επιλεξιμότητας και των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων από τον κ. Ivan Stefanic, Διευθυντή Προγράμματος EIC για Τεχνολογίες Τροφικής Αλυσίδας και για καινοτόμα και βιώσιμα τρόφιμα από τον κ. Μίχο Κωνσταντίνο EISMEA E.03 Accelerator. Η εκδήλωση ήταν επίσης μια ευκαιρία να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας αγροδιατροφής και η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων στις μέρες μας και να μάθουμε "10 λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε πραγματικά τα προγράμματα EIC".

Οι δυνητικοί φορείς που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης είναι μεμονωμένες καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), επιχειρηματίες, επιστήμονες από κράτη μέλη της ΕΕ ή από συνδεδεμένη χώρα με το πρόγραμμα "Ορίζοντας Ευρώπη" - Horizon Europe που επικεντρώνονται σε προϊόντα / τεχνολογίες ή καινοτομίες στον κλάδο της αγροδιατροφής.

 

Διοργάνωση Επιχειρηματικής Αποστολής στο Παλέρμο της Ιταλίας με την Τομεακή Ομάδα Αγροδιατροφικών προϊόντων (SG Agri-Food) του δικτύου Enterprise Europe Network.


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Σικελίας (Sicindustria) με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., μέλη αμφότεροι του Δικτύου Enteprise Europe Network και της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής (Sector Group Agri-Food), συνδιοργάνωσαν Επιχειρηματική Αποστολή στη Σικελία η οποία πραγματοποιήθηκε από 5 εως 8 Ιουλίου 2022 στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Επιμελητηρίων της Σικελίας (Unioncamere Sicilia).

Στην εκδήλωση πήραν μέρος περισσότεροι από 140 Σικελούς παραγωγούς καθώς και συνολικά 21 αγοραστές (buyers) από Αυστρία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 επιχειρηματικές συναντήσεις B2B. Επίσης, προγραμματιστηκαν για τους συμμετέχοντες αγοραστές επισκέψεις σε εταιρείες - παραγωγούς στη Σικελία. Οι αγοραστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για πληθώρα τοπικών προϊόντων μεταξύ των οποίων κρασιά και λικέρ μέχρι ζυμαρικά, από βιολογικά προϊόντα μέχρι προϊόντα χωρίς γλουτένη, από ψάρια μέχρι γλυκά, κονσέρβες, μέλι, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.

Η επόμενη συνάντηση της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφής (Sector Group Agri-Food) έχει προγραμματιστεί για τις 20 & 21 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης τροφίμων & ποτών SIAL Paris 2022.


ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...