enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 16:56

Πωλήσεις από απόσταση μέσω διαδικτύου (e-shop) και καθεστώς ΦΠΑ

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Μελέτες - Εκδόσεις


Ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός , αλλά και η οικονομική κρίση με τον περιορισμό της εσωτερικής κατανάλωσης, ωθεί ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις στ ο να στραφούν στ ην αναζήτηση αγορών και πελατών εκτός συνόρων. Επιπλέον, η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν γενικότερα, δημιουργεί έναν κόσμο ευκαιριών τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές. Πολλές φ ορές όμως στην πραγματικότητα , δεν είναι και τόσο εύκολο να εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες αυτές. Οι επιχειρήσεις ιδίως πρέπει να είναι ενήμερες για διάφορα θέματα, όπως είναι ο ΦΠΑ, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα συστήματα διασυνοριακών πληρωμών, η π ροστασία δεδομένων, η προστασία των καταναλωτών, κλπ .

Ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες ή για τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν, (και οι οποίοι είναι κατά κανόνα περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες), ένα από τα πρώτα θέμα τα που εντάσσουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια, είναι η χρήση του διαδικτύου και η διενέργεια πωλήσεων από απόσταση.

Σκοπός αυτού του μικρού οδηγού για τις πωλήσεις από απόσταση είναι να παρουσιάσει συνοπτικά και όσο το δυνατόν πιο πρακτικά, τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη δραστηριότητας πωλήσεων από απόσταση καθώς και τις διαδικασίες διεκπεραίωσης της πώλησης - αποστολής των υλικών ή / και άυλων αγαθών και υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι ο συνοπτικός αυτός οδηγός αφορά προϊόντα και υπηρεσί ες που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, όπως αλκοόλ, πετρελαιοειδή, καπνός, ούτε σε λοιπές ειδικές απαιτήσεις ή αδειοδοτήσεις . Οι πληροφορίες που παρατίθενται συγκεντρώθηκαν μέχρι και τον Οκτώβριο 2013 και βασίστηκαν στο υφιστάμεν ο νομοθετικό πλαίσιο, με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικ ονομικών .

Ο αναγνώστης του παρόντος οδηγού, μπορεί και θα πρέπει να επιβεβαιώνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες την ισχύ των παρεχομένων πληροφοριών κατά περίπτωση.

**Βρείτε τον Οδηγό στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Περισσότερες πληροφορίες: 

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

κα Λιάνα Παπατέρπου, κ. Σπύρος Κελλίδης

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...