enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:10

Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή:η νέα Εργαλειοθήκη της ΕΕ για τους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Περιβάλλον

Καταχωρήθηκε με λέξεις κλειδιά :

ANKO

Enterprise Europe Network

Ευρωπαϊκές Πολιτικές

Περιβάλλον


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) δημοσίευσε το πρώτο Εγχειρίδιο για την Πράσινη Συμφωνία, με έμφαση στην κλιματική προσαρμογή. Το εγχειρίδιο αποτελεί διαδραστική εργαλειοθήκη που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μέσα χρηματοοικονομικής και τεχνικής υποστήριξης για την ανάπτυξη μέτρων προσαρμογής με βάση διάφορες γεωγραφικές περιοχές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες.

Στόχος είναι να εξοπλιστούν οι ΤΠΑ με σειρά εργαλείων και συστάσεων για την καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την ελαχιστοποίηση των ευπαθειών και την οικοδόμηση ανθεκτικότητας ενόψει της μείωσης των κινδύνων καταστροφών, καθώς και τις απωλειών και τις ζημιών.Εγχειρίδια είναι διαθέσιμα για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ.

Σχεδιασμένο κατά τρόπο δημιουργικό και διαδραστικό, το νέο Εγχειρίδιο για την κλιματική προσαρμογή παρέχει στις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές (ΤΠΑ) καθοδήγηση για την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Παρέχει συνδρομή στην εξεύρεση των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. Προσφέρει κατευθύνσεις όσον αφορά περιπτωσιολογικές μελέτες, χρηματοπιστωτική βοήθεια και τεχνική υποστήριξη στους τομείς της κλιματικής προσαρμογής. Αν και η πρώτη αυτή έκδοση επικεντρώνεται στην προσαρμογή στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τα επόμενα εγχειρίδια θα επικεντρωθούν στο κύμα ανακαινίσεων και τη βιοποικιλότητα.

Το εγχειρίδιο για την κλιματική προσαρμογή αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Πράσινη Συμφωνία και Τοπική Δράση» της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία αποσκοπεί στη στήριξη της εφαρμογής της Πράσινης Συμφωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Καθώς δεν υπάρχει ενιαία συνταγή για την τοπική και περιφερειακή εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας, το Εγχειρίδιο παρέχει καθοδήγηση βήμα-βήμα και είναι προσαρμοσμένο σε κάθε τοπικό πλαίσιο (από αστικές ή αγροτικές περιοχές μέχρι παράκτιες ή άλλες περιοχές, μεταξύ άλλων).

Εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Εγχειριδίου. Επιλέξτε το όνομα του εκάστοτε κράτους μέλους για να έχετε απευθείας πρόσβαση στην ειδική έκδοση για τη χώρα αυτή. Για την ώρα, το Εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά.

ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...