enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 21:44

Συνάντηση Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ομάδας Αγροδιατροφής του Enterprise Europe Network και Επιχειρηματική Αποστολή, στο πλαίσιο της Freskon, Θεσσαλονίκη 26&27 Απριλίου

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Επιχειρηματικές Συνεργασίες

Εκδηλώσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για agrofood sector group Enterprise Europe NetworkΟ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνει και φιλοξενεί την 2ήμερη συνάντηση εργασίας της Ομάδας (sector group) Αγροδιατροφής (Agrofood) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network και Επιχειρηματική Αποστολή, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης "Freskon 2018", στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στη Helexpo, αναμένεται να παραβρεθούν 80 εκπρόσωποι επιχειρηματικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών φορέων από 23 συνολικά χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι  θα συνοδεύονται από στελέχη επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σταύρου, Α' Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ και Patrick De Molder, Πρόεδρος της Ομάδας Αγροδιατροφής.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την ανακήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως "Επιχειρηματική Περιφέρειας της Ευρώπης" για το 2018, από την Ευρωπαική Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Οι επιχειρήσεις ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ, PELOPAC AE, ZANAE AE, ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΕ, VENUS GROWERS χορήγησαν ευγενικά τα προϊόντα τους προς τους συμμετέχοντες της συνάντησης. Παράλληλα ο κ. Γιάννης Σταύρου, Α' Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχημένων προϊόντων επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ ενώ στελέχη της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network-Hellas που συμμετέχουν στην Ομάδα Αγροδιατροφής θα συμμετέχουν, με εισηγήσεις, στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας, οι εισηγητές θα επικεντρωθούν στην ελληνική πραγματικότητα με στόχο την προβολή του Αγροδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγελος Βέργος, Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρουσιάσει την κατάσταση του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου. Επίσης, η κα. Γερακίνα Μπισμπινά, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί ένα νεοσύστατο δίκτυο φορέων με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης καθώς και προβολής και προώθησης προϊόντων διατροφής της Μακεδονίας, ενώ ο κ. Μιχάλης Λιχούνας, Διευθυντής Εξαγωγών της εταιρίας ΚΡΟΝΟΣ, θα πραγματοποιήσει εισήγηση σχετικά με το «Δίκτυο Ελληνικών Κονσερβοποιών Φρούτων».

Η επιβλέπουσα της Ευρωπαϊκής Ομάδας Αγροδιατροφής, κα Nadia Loddo, Communication officer, Comminication Governance and Training Sector of the Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Patrick De Molder του Φλαμανδικού φορέα υποστήριξης επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής, VLAAMS GEWEST - VLAIO, που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Καινοτομίας της Φλαμανδικής κυβέρνησης, θα παρουσιάσουν το έργο της ομάδας συνολικά και ανά χώρα.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις εκπροσώπων ευρωπαϊκών φορέων οι οποίες θα επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν υποστήριξη επιχειρήσεων για διεθνοποίηση, καινοτομία, έρευνα και χρηματοδότηση αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για FRESCON 2018Παράλληλα, τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Hosted Buyers", θα επισκεφτούν την έκθεση Freskon και θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Έλληνες εκθέτες.

Στην εκδήλωση συμμετέχει, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network καθώς επίσης και της Ομάδας Εργασίας (sector group) της Αγροδιατροφής.

Η agenda της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

 

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 16:22

Παρακαλώ περιμένετε...