enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 09:45

Απολογισμός της Διπλωματικής Αποστολής του Οργανισμού Enterprise Greece στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας ξένων Πρεσβειών, στην Κοζάνη, με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ -Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας και τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως και τις 6 Οκτωβρίου 2018 και περιελάμβανε ένα σύνθετο πρόγραμμα αφιερωμένο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και την ανάδειξη της καινοτομίας του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Synergassia", την οποία έχει αναλάβει ο Οργανισμός Enterprise Greece, για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, για την αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 28 Πρέσβεις & Διπλωμάτες εκπροσωπώντας, συνολικά, 24 χώρες.

Την Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω στενή συνεργασία τους με στόχο αφενός την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας και του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, και αφετέρου την ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της και με σεβασμό στα ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2018 με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Παρουσίαση Επενδυτικού / Επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, και ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Ελευθέριος Ιωαννίδης.

Ακολούθησαν κεντρικές ομιλίες από τους κ.κ. Δήμητρα Πραγαλού, Στέλεχος Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece, η οποία παρουσίασε το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας, Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο οποίος παρουσίασε το εξαγωγικό της προφίλ, και Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος παρουσίασε τον παραγωγικό τομέα της και τις προοπτικές καινοτόμων συνεργασιών.

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 241 κατ'ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) εξαγωγικών επιχειρήσεων  με τους διπλωμάτες οι οποίες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τους κλάδους τροφίμων & ποτών, αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών, γούνας &δέρματος, δομικών υλικών (μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο), τουρισμού και υπηρεσιών.

 

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές» το οποίο και παρακολούθησαν 36 μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 4/10 και την Παρασκευή 5/10 η διπλωματική αποστολή επισκέφτηκε ιδιαίτερα εξωστρεφείς επιχειρήσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας δηλαδή στην  Κοζάνη, τα Γρεβενά, στην Καστοριά & τη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση Alfa (www.alfapastry.com) και στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών (http://www.safran.gr) στην Κοζάνη, στην εταιρεία Zoomserie (http://www.zoomserie.gr) στα Γρεβενά, στην επιχείρηση DTS (https://ditsios.com) στην Καστοριά και στις επιχειρήσεις B&T Composites (http://www.btcomposites.gr) και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ (http://alpha-estate.com) στη Φλώρινα. Όλες οι επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντική διεθνή παρουσία εντός και εκτός Ευρώπης και αξιόλογες καινοτομίες και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mετά το πέρας της επιχειρηματικής επίσκεψης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι κύριος στόχος του προγράμματος «Synergassia» είναι να δημιουργηθεί ένα «επιχειρηματικό οικοσύστημα που βασίζεται στη συνέργια» συμπληρώνοντας ότι έδωσε στους συμμετέχοντες «την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας, να συναντηθούν με επιχειρηματίες της περιοχής, να επισκεφθούν επιχειρήσεις με επιτυχημένη δραστηριότητα και να αξιολογήσουν τις τεχνολογικές τους δυνατότητες, την τεχνογνωσία και τα πρότυπα λειτουργίας τους». Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο Enterprise Greece «θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, και πάντα στοχευμένα, να δημιουργεί συνέργιες οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας.».

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia που υλοποιεί ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Στην αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από τις Πρεσβείες Αργεντινής, Αυστραλίας, Γραφείου που εκπροσωπεί την Ταϊπέι, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ινδίας, Καζακστάν, Κούβας, Κύπρου, Λετονίας, Μαρόκου, Μαυροβουνίου, Μολδαβίας, Νοτίου Αφρικής, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Ουζμπεκιστάν, Περού, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Τυνησίας και Φινλανδίας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση "Synergassia Δυτική Μακεδονία"

  • Enterprise Greece

Χρήστος Σκούρας

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, Θεσμικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας

Τηλ. 210 3355770

Web site: www.enterprisegreece.gov.gr

Email: ch.skouras@enterprisegreece.gov.gr

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Φούκα Σ. Ματίνα

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

Περιοχή ΖΕΠ, 50100 Κοζάνη

τηλ. 24610 52727

Web site: pdm.gov.gr

Email: m.fouka@pdm.gov.gr

 

  • Για την εκδήλωση Β2Β, το σεμινάριο εξαγωγών & τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις

ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Enterprise Europe Network

Λιάνα Παπατέρπου - Σπύρος Κελλίδης

Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Φον Καραγιάννη 1-3, 50131 Κοζάνη

Τηλ.24610 24022

Website:www.anko.gr & www.anko-eunet.gr

Emails:lpapaterpou@anko.gr & skellidis@anko.gr

 

  • Για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE

Σκοτιδάκη Ειρήνη

Τηλ. 210 3355747

web site: www.enterprisegreece.gov.gr

Email: e.skotidaki@enterprisegreece.gov.gr


EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Επιστροφή στο αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:45

Παρακαλώ περιμένετε...