enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 12:57

Ευρωπαική διαβούλευση σχετικά με τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity).

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εσωτερική Αγορά - SME Feedback


Η κυβερνοασφάλεια γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τις εταιρείες - ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον τομέα ή τη γεωγραφική θέση. Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι ένα τέτοιο εμπόδιο.

Ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIBG) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελαν να αξιολογήσουν την ανάγκη για μια Ευρωπαϊκή Επενδυτική Πλατφόρμα Κυβερνοασφάλειας (ECIP) για την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Αυτό το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται ενεργά στην αγορά της κυβερνοασφάλειας (μικρές επιχειρήσεις, Μικρομεσαίες, εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μεγάλες εταιρείες).

Ο στόχος του ερωτηματολογίου είναι να διερευνήσει επιλογές για τη δημιουργία μιας επενδυτικής πλατφόρμας για την υποστήριξη της ανάπτυξης μικρών και μεσαίου μεγέθους εταιρειών κυβερνοασφάλειας. Αυτό θα επιτρέψει σε αυτές τις εταιρείες να αναπτυχθούν, να παραμείνουν στην Ευρώπη και να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά.

Η πρωτοβουλία αυτή θα περιλαμβάνει, επίσης, συνεργασία με διαφορετικούς ψηφιακούς κόμβους  καινοτομίας (Digital Innovation Hubs) για την παροχή τεχνικής βοήθειας και υποστήριξης σε εταιρείες. Το ερωτηματολόγιο θα εξετάσει επίσης τρόπους για την ενθάρρυνση πρόσθετων ιδιωτικών επενδύσεων παρέχοντας πρόσβαση και απλοποιώντας τις πληροφορίες σχετικά με την αγορά κυβερνοασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δυνατότητες δημιουργίας ειδικών προγραμμάτων υποστήριξης τεχνικής βοήθειας για επενδυτές και εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης το Ευρωπαικό Δίκτυο Enterprise Europe Network - Hellas καλεί όλες τις επιχειρήσεις να αφιερώσουν λίγο χρόνο και  να αποτυπώσουν τις απόψεις τους, στην αντίστοιχη διαδικτυακή φόρμα, βοηθώντας το έργο της ΕΕ:

Ενημερώστε μας!
Η έρευνα διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Παρακαλούμε πολύ να συμβάλετε με τις απόψεις σας το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Τα δεδομένα σας θα εξεταστούν εμπιστευτικά, σύμφωνα με την ειδική δήλωση περί απορρήτου. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Enterprise Europe Network στην ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (κ. Σπύρο Κελλίδη, κα. Λιάνα Παπατέρπου τηλ.24610.24022, skellidis@anko.gr, lpapatperou@anko.gr).

 

ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...