enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 10:11

Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εθνική Νομοθεσία - Επικαιρότητα


Στιγμιότυπο οθόνης 202Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B 2084/2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Μεταξύ άλλων η απόφαση προβλέπει:

Σήμα Πιστοποίησης "Health First"

1. Θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο "Health First", το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

2. Το Σήμα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Η κατάρτιση του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και η χορήγηση του Σήματος διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του ΞΕΕ. Οι αρμόδιες  υπηρεσίες  του Υπουργείου Υγείας/ ΕΟΔΥ μπορούν να αντλούν τα υποχρεωτικά στοιχεία επικοινωνίας  για τον υπεύθυνο εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος και το συνεργαζόμενο ιατρό ανάλογης ειδικότητας ή εμπειρίας όπου αυτό είναι εφικτό ή πάροχο υπηρεσιών δευτεροβάθμιας  υγείας κάθε καταλύματος μέσω web service.

Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το Σήμα χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).

Για την έκδοση του Σήματος ενημερώνεται αυτόματα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας λειτουργεί το κατάλυμα.

Έναρξη ισχύος του παρόντος ορίζεται η 20η Ιουνίου 2020.

  • Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων

1. Η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.

2. Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να αναθέτει στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς την εκτέλεσή της.

  • Επιβολή προστίμων

Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τους όρους των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου, όπως αποτυπώνονται στα Παραρτήματα της απόφασης αυτής, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, διοικητικό πρόστιμο από πεντακόσια (500) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.

Η κύρωση επιβάλλεται με βάση την κλιμάκωση που περιλαμβάνεται στον Πίνακα ως εξής:

Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 1 Πρόστιμο 500 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 2 Πρόστιμο από 501 έως 1.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 3 Πρόστιμο από 1.001 έως 2.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 4 Πρόστιμο από 2.001 έως 3.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 5 Πρόστιμο από 3.001 έως 4.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 6 Πρόστιμο 4.001 έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος για δεκαπέντε (15) ημέρες

Κατά των αποφάσεων επιβολής διοικητικών κυρώσεων χωρεί προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Προσφυγών του άρθρου 4 παρ. 6 του ν. 3270/2004 (Α' 187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Το σχετικό ΦΕΚ στο επισυναπτόμενο αρχείο.

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:30

Παρακαλώ περιμένετε...