enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 13:35

Ενημέρωση για τη Δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 "Μεταποίηση-Τουρισμός" του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Χρηματοδοτήσεις


Σας ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα της Δράσης ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Συγκεκριμένα :

1) Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης έως τις 31/10/2019 και ώρα 14:00.

Δείτε τη σχετική απόφαση, εδώ.

2) Δημοσιεύτηκε στις 25-9-2019 η 1η τροποποίηση του καταλόγου Συχνών Ερωτήσεων-Απαντήσεων με διευκρινίσεις για τη Δράση.

Δείτε τις επικαιροποιημένες ερωτήσεις-απαντήσεις, εδώ.

3) Για την εξασφάλιση της ευρύτερης δημοσιότητας και προβολής των Δράσεων που διαχειρίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ο αρμόδιος εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, ο ΕΦΕΠΑΕ προχώρησε στη λειτουργία Γραφείου Πληροφόρησης στην Κοζάνη εντός των εγκαταστάσεων της ΑΝΚΟ.

Υπεύθυνη του Γραφείου είναι η κα Ιωάννα Τσαταλμπασίδου-Παπατέρπου, Υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ (τηλ. 24610-24022, info@anko.gr και lpapaterpou@anko.gr).

4) Υπενθυμίζεται για τη Δράση ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού, ότι :

  • Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ' επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
  • Θα ενισχυθούν κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης - RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στους παραγωγικούς κλάδους της Αγροδιατροφής (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τρόφιμα, ποτά), Γούνας - Δερμάτινων Προϊόντων, Περιβάλλοντος (ενέργεια, μεταλλικές κατασκευές) και Τουρισμού.
  • Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί με 45% (για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις) και 35% (για τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις) η επένδυση για την ίδρυση νέας επιχείρησης ή η επένδυση υφιστάμενης επιχείρησης, με ελάχιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό τουλάχιστον 80.000€ και μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 500.000€. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis)

  • Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης με τις λεπτομέρειες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση https://bit.ly/2ICtq3y, καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα - ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας - ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ (www.kepa-anem.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ, Οικισμός Λήδα-Μαρία, Κτήριο Ερμής (1ος όροφος), 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης και στο τηλέφωνο 2310480000 ή στο pepdm@e-kepa.gr ή στο www.kepa-anem.gr (στην επιλογή "Στείλε το ερώτημά σου") ή /και στο Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ στη Δυτική Μακεδονία, στην ΑΝΚΟ (τηλ. 2461024022, info@anko.gr, www.anko.gr).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ESPA 2014-2020

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

 

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...