enterprise europe network, στην υπηρεσία της επιχείρησής σας
βρίσκεστε στο: Aρχική σελίδα : Νέα - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020 16:30

Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ "Δυτική Μακεδονία-Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες", 22 Οκτωβρίου 2020

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Εκδηλώσεις


Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προώθηση των επενδύσεων στην χώρα μας και με σκοπό την προώθηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, συνδιοργανώνει με την Συντονιστική Επιτροπή για το Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 με τίτλο «Δυτική Μακεδονία-Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί σημαντική τομή στον εθνικό ενεργειακό χάρτη και παράλληλα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας. Στοίχημα, μέσω αυτής της διαδικασίας, είναι η γενναιόδωρη στροφή σε καθαρές μορφές ενέργειας αλλά και σε μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης που θα προτάσσει και θα σέβεται το περιβάλλον, θα ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς της οικονομίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ' όψη τις ιδιαιτερότητες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Το σχέδιο «δίκαιης μετάβασης» για τις περιοχές αυτές, θα προβλέπει μεταξύ άλλων, ενισχύσεις και φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης και των υπηρεσιών, και στους τομείς της ανάπτυξης έρευνας-τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας (ανανεώσιμες πηγές, ενεργειακή αναβάθμιση).

Το διαδικτυακό Φόρουμ που θα διενεργηθεί στις 22/10/2020, θα αποτελέσει βήμα ενημέρωσης επί του σχεδίου δίκαιης μετάβασης, καταγραφής ιδεών, αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Για να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό Φόρουμ, θα πρέπει να προηγηθεί ηλεκτρονική εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (master plan) των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση του Σχεδίου, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.opengov.gr/minenv/?p=11202

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 13:32

Παρακαλώ περιμένετε...