Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 08:43

Kozani Crowdsourcing Platform: η πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία :

Τεχνολογία - Έρευνα - Καινοτομία

Περιβάλλον


H Κοζάνη έχει αποφασίσει να αλλάξει πολλά σε σχέση με τη σημερινή ταυτότητα του αστικού περιβάλλοντός της και γενικότερα της λειτουργίας της. Αστικό περιβάλλον δεν είναι μόνο το υπόβαθρο αλλά και όσα συμβαίνουν σε αυτό, δηλαδή η κίνηση όλων των μέσων και η παρουσία των ανθρώπων. Το αστικό περιβάλλον έτσι όπως έχει σήμερα δεν αντιστοιχεί στους στόχους της Κοζάνης για το αύριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για MobilityideaΜε στόχο την  αναζήτηση και εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών και μεθόδων ενθάρρυνσης του κοινού να συμμετέχει στο σχεδιασμό, την εκπαίδευση των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης για την καθημερινή αντιμετώπιση ζητημάτων κινητικότητας και την  απόκτηση ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα κατευθύνει τα μελλοντικά βήματά του, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) προχώρησαν στην δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που συγκεντρώνει ιδέες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πόλη της Κοζάνης.

Οι Ιδέες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης, καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://www.mobilityidea.eu/kozani/ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τις οποίες συγκεντρώνει στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος διάρκειας 1,5 χρόνου, με τίτλο «Ερευνητική συνδρομή στο Δήμο Kοζάνης για τη χάραξη δράσεων στροφής από τον κορεσμό προς τη Βιώσιμη Κινητικότητα - Πλαίσιο στρατηγικής για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε προβλήματα περιβάλλοντος και μετακινήσεων».

Σκοπός της δράσης Crowdsourcing (πληθοπορισμού) είναι η συμμετοχή των πολιτών στην αξιολόγηση των προβλημάτων της πόλης και η κατάθεση ιδεών και σχολίων για τη βελτίωσή της. Αποτελεί μέρος του προγράμματος του δήμου για τη βιώσιμη κινητικότητα και επιδιώκει την αλληλεπίδραση κατοίκων, επισκεπτών και δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και διαβίωσης στην πόλη της Κοζάνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για MobilityideaH συμμετοχή των πολιτών για την κατάθεση ιδεών και σχολίων στην πλατφόρμα,μπορεί να πραγματοποιείται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας
Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π

Ηρ. Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 15780

info@mobilityidea.eu

www.mobilityidea.eu

 

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δείτε το πλήρες αρχείο των ανακοινώσεων

Επιστροφή στο "Νέα - Ανακοινώσεις"

Twitter FacebookDigg Delicious GoogleYahoo_myweb RedditWindows_liveMagnoliaBlinklistFurlTechnoratiSpurl

Περιοχή μελών

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μελών.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε εδώ.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, αιτηθείτε την αποστολή νέου κωδικού.

Σύνδεση μελών

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη και Φιλοξενία ιστοσελίδας :: www.qv-web.eu

Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018 15:16

Παρακαλώ περιμένετε...