Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 15:11

Newsletter 10/2014


Η ΑΝΚΟ μέλος του Δικτύου
Enterprise Europe Network - Hellas της Ε.Ε. σας ενημερώνει:

"EXPERIENCE SHARING WORKSHOP" 3-4 Δεκεμβρίου 2014, Αθήνα - Δήλωση Συμμετοχής έως 17 Νοεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προσφέρει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σ' ένα Workshop Ανταλλαγής Εμπειριών startup επιχειρήσεων τεχνολογίας του Ισραήλ και της Ελλάδας. Το Workshop θα συντονιστεί από τους έμπειρους ισραηλινούς μέντορες του Start-Up Nation Central. H συνάντηση αυτή, θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν, σε μικρές ομάδες, ιδέες, εμπειρίες και διδάγματα που έμαθαν, σχετικά με τον κύκλο ζωής νέων καινοτόμων επιχειρήσεων τεχνολογίας που λειτουργούν μέσα σ' ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος.

Αν έχετε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σ' έναν από τους παρακάτω κλάδους:

i) Διαδίκτυο - επιχειρήσεις που αναπτύσσουν λύσεις για να καλύψουν ανάγκες ασφάλειας διαδικτύου, όπως:  τεχνολογίες για την ασφάλεια τηλεπικοινωνιών και δικτύων, τεχνολογίες για την ασφάλεια χρηματικών συναλλαγών και δεδομένων.

ii) Τεχνολογίες Κλάδου Τροφίμων - επιχειρήσεις που αναπτύσσουν λύσεις για προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες για τον κλάδο τροφίμων ή το μάρκετινγκ τροφίμων, όπως: βελτιωμένα προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία, συσκευασίες φιλικές με το περιβάλλον, αποδοτικές και καινοτομικές διαδικασίες παραγωγής ή εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που σχετίζονται με τα τρόφιμα.  

iii) Τεχνολογίες Ιατρικής & Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας - επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ιατρικές συσκευές για χρήσεις όπως: ρομποτική, παρακολούθηση & διάγνωση, εμφυτεύματα & προσθετική, απεικόνιση, παράδοση φαρμάκων ή τηλεϊατρική και  Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας που αναφέρονται στη χρήση τεχνολογιών, επικοινωνιών, κινητών συσκευών και ανάλυση δεδομένων που ενοποιούνται με ασύρματους αισθητήρες, γενετική και πληροφοριακά συστήματα που βελτιώνουν την πρόσβαση στην περίθαλψη, μειώνουν το κόστος, βελτιώνουν την ποιότητα και εξατομικευμένη ιατρική.  

iv) Τεχνολογίες Τραπεζικού Κλάδου - επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε τομείς όπως: συναλλαγές μέσω κινητών συσκευών, διαχείριση κινδύνου, συναλλαγές, εργαλεία διαχείρισης, διαχείριση συναλλαγών και αρχείων.

Με την προϋπόθεση να:

  • απασχολείτε από 2 έως 20 εργαζόμενους,
  • έχετε λάβει δημόσια ή ιδιωτική χρηματοδότηση, τουλάχιστον μια φορά,  κατ' ελάχιστον 50.000 Ευρώ για την επιχείρησή σας
  • ομιλείτε αγγλικά και
  • ενδιαφέρεστε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με καινοτόμες επιχειρήσεις του Ισραήλ,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να υποβάλλετε την Αίτηση Συμμετοχής της επιχείρησής σας στην Εκδήλωση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Οργανώτρια Επιτροπή και θα ενημερωθείτε άμεσα για την έκβαση της αιτήσεώς σας.

Για να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία (ελληνικά και αγγλικά) & στείλτε τα στο email: team@startupgreece.gov.gr,  έως τις 17 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση καινοτομίας «Greek Innovation Forum 2014» 19-21.12.14, HILTON

Την πολυήμερη εκδήλωση καινοτομίας "Greek Innovation Forum 2014" διοργανώνει το Money Show στις 19-21 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Money Show Athens 2014".

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση καινοτομίας και design, κεντρικό συνέδριο και ενημερωτικές ημερίδες/workshops για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

 Η εκδήλωση "Greek Innovation Forum 2014" έχει στόχο τη συγκέντρωση και συνέργεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς Υποστήριξης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, Χρηματοδότησης, Έρευνας και Τεχνολογίας/Καινοτομίας και Παροχής Υπηρεσιών. Όσον αφορά στους διοργανωτές της εκδήλωσης, το Money Show είναι ένας 25ετής θεσμός διαλόγου και δικτύωσης, μια διήμερη πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εκδήλωση που πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), συγκεντρώνοντας το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Το Money Show περιλαμβάνει κεντρικό συνέδριο και παράλληλες εκδηλώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συνεργασίας και προνομιακή προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μέσω έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το νέο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ.

Το Enterprise Europe Network αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.enterprise-hellas.gr/

 

Ελληνικός διαγωνισμός για την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών

Η ελληνική εταιρεία συμβούλων KiNNO, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ESA και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό «Down to Earth Competition» στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση ιδεών και προτάσεων για την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως υγεία, ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία κλπ, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιστήμονες από επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια από την Ελλάδα και τους καλεί να διερευνήσουν τις πιθανές εφαρμογές της διαστημικής τους τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και να υποβάλουν την πρότασή τους.

Η ιδέα με τη μεγαλύτερη δυναμική εφαρμογής θα βραβευθεί με μία παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, η οποία θα διεξαχθεί το 2015 στο Μπορντό της Γαλλίας με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Οι παραβολικές πτήσεις προσομοιώνουν τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν όσες προτάσεις επιθυμούν μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

Disrupt Startup ScaleUP: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

Foto: Are you ready? 15-16 November at Megaron! #disrupt14Οι Ιδέες δεν Έχουν Όρια, Έχουν Όμως Προορισμό: 15 & 16 Νοεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Η Μεγαλύτερη Εκδήλωση Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Ξεκινά από Ελλάδα

Οι Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) διοργανώνουν το Disrupt Startup ScaleUP, κορυφαία διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας από την Αθήνα την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας.

Για δύο ημέρες, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών το Disrupt, γιορτή της επιχειρηματικότητας, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με παρουσιάσεις, ζωντανούς διαγωνισμούς, παράλληλα workshops, ομιλίες, συζητήσεις πάνελ, καθώς και ένα πλούσιο ψυχαγωγικό κομμάτι σε ένα δυναμικό, δημιουργικό κοινό, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα.

Tο Disrupt Startup ScaleUP πραγματοποιείται φέτος για 2η χρονιά και αποτελεί τη μεγαλύτερη διατομεακή εκδήλωση του είδους της. Έχει ήδη λάβει παγκόσμια αναγνώριση, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο θεατές σε live stream hits. Φέτος, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (GEW) θα ξεκινήσει από την εκδήλωσή και θα μεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες!

Περισσότερα για το Disrupt Startup ScaleUP @

Απολογισμός 6ου Συνεδρίου Δικτύωσης για την έρευνα και την καινοτομία «Successful R & I in Europe»,  (Ντύσσελντορφ, 30-31.10.2014) 

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκε ανωτέρω εκδήλωση το χρονικό διάστημα 30-31 Οκτωβρίου 2014, σε συνεδριακό χώρο πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ (Van der Valk Exclusief-Dusseldorf Aiport Hotel), η οποία είχε ως κεντρικό άξονα τη διοργάνωση για έκτη συνεχόμενη φορά του διήμερου συνεδρίου «Successful R & I in Europe 2014».

ΤοΣυνέδριο αποτελεί διεθνή εκδήλωση δικτύωσης για την έρευνα και την τεχνολογία, πραγματοποιείται ετησίως στο Ντύσσελντορφ και διοργανώνεται από το Υπουργείο Καινοτομίας, Επιστήμης και Έρευνας του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και την εταιρεία ZENIT GmbH, μέλος του Enterprise Europe Network.

Για πρώτη φορά συμμετείχε η Ελλάδα ως χώρα-εταίρος (partner country) και ως εκ τούτου υπήρχε δυναμική ελληνική συμμετοχή, η οποία πλαισιώθηκε από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλου  και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Χρ. Βασιλάκου. Συνολικά υπήρξαν 48 συμμετοχές από ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 31.10.2014 και  πλαισιώθηκε από πλήθος παρουσιάσεων, ομιλιών, workshops, αλλά και B2B συναντήσεων. Στις συναντήσεις αντηλλάγησαν απόψεις για την δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρηματικών φορέων των χωρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση (Ρωσία, Γερμανία, Ελλάδα, Φιλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία) με στόχο την δημιουργία ερευνητικών ομάδων για την υποβολή από κοινού προτάσεων προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» σχετικά με τις προκηρύξεις της ΕΕ κατά το έτος 2015.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Tripinview.com: Ελληνική καινοτομία για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου

Η πρώτη επίσημη έκδοση της διαδικτυακής πλατφόρμας tripinview είναι από σήμερα διαθέσιμη στο www.tripinview.com, παρουσιάζοντας όλη την ελληνική ακτογραμμή, ενώ έως το τέλος του έτους θα παρουσιάζει τις ακτογραμμές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας και της Ιταλίας.

Το tripinview είναι μία καινοτόμος πλατφόρμα, σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει, για πρώτη φορά, γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες και από πρωτότυπη μουσική. 

Με την χρήση των εργαλείων αναζήτησης ο επισκέπτης του www.tripinview.com έχει την δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από τους παραθαλάσσιους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν, να εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, να ανακαλύψει και να δει τα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως ακριβώς είναι.

Η επίσημη έκδοση του Tripinview παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην TBEX, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο για τους ταξιδιωτικούς Bloggers. Επίσης, στις 4 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην έκθεση Web Summit, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογικών startup στον κόσμο.

Σε επόμενες εκδόσεις του το Tripinview θα παρουσιάσει οπτικό περιεχόμενο και πληροφορίες για χειμερινούς προορισμούς, ποτάμια, λίμνες, μεγάλες πόλεις και άλλα σημεία ενδιαφέροντος για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

Πιστοποίηση του ΙΤΕ ως προς την Ασφάλεια Διαχείρισης Πληροφοριών για το Μητρώο Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr]  

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) καταχώρησε το έτος 1989 τον χώρο ονομάτων .gr (Country Code Top Level Domain .gr), τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ως σήμερα κατόπιν αναθέσεων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την αρμόδια Αρχή για τα ονόματα χώρου με κατάληξη [.gr].

Το ΙΤΕ-ΙΠ ως υπεύθυνο για την υποδομή, την τεχνική υποστήριξη και λειτουργία του Μητρώου Συστήματος Ονοματοδοσίας Διαδικτύου για το Χώρο .gr υλοποίησε και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (Information Security Management System - ISMS).

Έπειτα από επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του το διήμερο 16-17 Ιουλίου 2014 από τον διαπιστευμένο φορέα TUV AUSTRIA HELLAS, το ΙΤΕ-ΙΠ είναι πλέον πιστοποιημένο ως προς το πρότυπο IEC/ISO 27001:2013, το παγκόσμια αποδεκτό πρότυπο πιστοποίησης ασφαλούς διαχείρισης πληροφορίας, με πεδίο εφαρμογής τη "Λειτουργία, Συντήρηση και Τεχνική Υποστήριξη του Μητρώου Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr]".

Η εφαρμογή του παραπάνω πρότυπου στοχεύει στην ασφάλεια της πληροφορίας ως προς την εμπιστευτικότητα, τη διαθεσιμότητα και την ακεραιότητά της και θεωρείται βέλτιστη πρακτική (Best Practice) στην προσπάθεια κάλυψης της ανάγκης ασφαλούς διαχείρισης πληροφοριών.

Το Μητρώο Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr] έχει ήδη από το 2008 πιστοποιηθεί ως προς το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και η πιστοποίησή του ως προς το IEC/ISO 27001:2013 αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.  

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 


Δελτία ενημέρωσης

Περιοχή μελών - Εγγραφή στο Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε στο newsletter

Παρακαλώ περιμένετε...