Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 14:25

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2013» στην Κοζάνη


Μία σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους και στη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη, στις 4 Δεκεμβρίου 2013, με τίτλο «Ημέρα καριέρας 2013: Μαθαίνω, Επικοινωνώ, Επιχειρώ».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, είναι μία πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που συνένωσε φέτος τις προσπάθειές της με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου & του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής παρέμβασης Π.Ε. Κοζάνης (Ε.Π.Τ.Α.Κ), το Γραφείο τοπικής πρωτοβουλίας «Εργασία Κοζάνη», το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και την ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που περιλάμβανε τρεις (3)θεματικές ενότητες «Μαθαίνω-Επικοινωνώ- Επιχειρώ» δόθηκε η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους, πτυχιούχους και επί πτυχίω σπουδαστές, να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, να μάθουν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, να δουν καλές πρακτικές δημιουργίας επιχειρήσεων από νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες ενώ στο τέλος της εκδήλωσης είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση και να συζητήσουν τις πιθανότητες και προοπτικές απασχόλησής τους.

  • Οι εισηγήσεις της 1ης Ενότητας

Οι εισηγητές της 1ης ενότητας ήταν ο κ. Διονύσιος Τσαγκρής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος παρουσίασε την «εικόνα» της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας καθώς και τα διαθέσιμα εργαλεία, χρηματοδοτικά και μη, που υπάρχουν στο πλαίσιο της τρέχουσας περιόδου ενώ, παράλληλα, έκανε και ένα σύντομο απολογισμό για τη συμμετοχή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα προγράμματα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, με έμφαση στα προγράμματα για την επιχειρηματικότητα των νέων.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννέλης, σύμβουλος του Δικτύου EURES από τον ΟΑΕΔ, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου σε όσους ενδιαφέρονται να βρουν εργασία στο εξωτερικό καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δικτύου Eures.

H κα. Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επικοινωνιολόγος, στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στα επικοινωνιακά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιεί ένας νέος άνθρωπος που αναζητά εργασία ενώ τέλος, ο κ. Γιάννης Τσιτσόπουλος, υπεύθυνος δημοσιότητας & πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, στις Περιφέρειες Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, εξήγησε με σαφήνεια τι πρέπει να προσέχουν οι νέοι άνθρωποι όταν εκπονούν ένα business plan το οποίο στην πορεία θα υποβληθεί για χρηματοδότηση σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως π.χ. η Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα.

  • Οι εισηγήσεις της 2ης Ενότητας

Η ενότητα αυτή ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση τεσσάρων (4) καλών πρακτικών επιχειρηματικότητας στην πράξη από νέους ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά με νέες ιδέες.

Παρουσιάστηκε η καινοτόμα και πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια που κάνει ο  Συνεταιρισμός «ΘΕΣ ΓΑΛΑ - ΠΙΕΣ» στη Λάρισα, μια πρωτοβουλία του κου. Θανάση Βακάλη ο οποίος με απλά λόγια παρουσίασε τη διαδρομή προς την επιτυχή λειτουργία ενός καινοτόμου εγχειρήματος για την χώρα μας, με βασικά συστατικά την προσήλωση στο στόχο, την διαφάνεια στη λειτουργία ενός συνεταιρισμού, στην αξιοποίηση αποκλειστικά ιδίων πόρων και στην εμμονή τους στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Αντίστοιχα, ο κ. Αβραμίδης Παντελής της νεοσύστατης, ποιοτικής μπύρας Delphi παρουσίασε τις δικές τους προσπάθειες να πετύχουν επιχειρηματικά σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο, με παρουσίες διεθνών κολοσσών στο χώρο της ζυθοποιίας, επιμένοντας στην καινοτομία και την διαφορετικότητα που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα προϊόντα & οι υπηρεσίες ως απαραίτητα συστατικά επιβίωσης και επιτυχίας.

Τέλος δύο νέα παιδιά, ο κ. Γιάννης Βανίδης και ο κ. Πέτρος Παπαναούμ, που προέρχονται από τον Νομό Κοζάνης και πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, παρουσίασαν,  με άμεσο τρόπο, πως δημιούργησαν τις δικές τους, νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο της πληροφορικής(http://mediasuite.gr) και της συμβουλευτικής & ασφάλισης (http://ergon-consultants.gr/)  αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά κυρίως τους φίλους και την οικογένειά τους καθώς και την επιμονή τους να πετύχουν στα όνειρα και τους στόχους τους.

 
 

 

  • 3η ενότητα: Συνεντεύξεις με τις επιχειρήσεις

Στο τέλος της εκδήλωσης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νέοι που είχαν δηλώσει, εξαρχής, με ποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να συναντηθούν, πραγματοποίησαν μικρές συνεντεύξεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων, με στόχο τη διερεύνηση πιθανοτήτων απασχόλησης ή πρακτικής άσκησης άμεσα ή στο εγγύς μέλλον. Ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν  τόσο επιχειρήσεις όσο και νέοι και από άλλες περιφέρειες, καταδεικνύοντας τις ανάγκες εύρεσης εργασίας αλλά και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και με σύντομες εισηγήσεις/παρεμβάσεις, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Σόκουτης που είχε και τη συνολική ευθύνη της πρωτοβουλίας αυτής, ο γραμματέας του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μητλιάγκας και ο γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης. Αντίστοιχα, την εκδήλωση χαιρέτησαν η επιστημονική υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα. Ελένη Τσακιρίδου και ο κ. Αντώνης Μπίσμπας, του αντίστοιχου Γραφείου στο ΤΕΙ Δτικής Μακεδονίας. 

Τον συντονισμό των ενοτήτων της εκδήλωσης μοιράστηκαν η κα. Κωνσταντίνα Στράντζα, επιστημονική συνεργάτης της ΠΕ Κοζάνης και η κα. Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας/Enterprise Europe Network στην ΑΝΚΟ.

   
   
   

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Ημέρας Καριέρας 2013 στην Κοζάνη, είναι:

 

 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠ/ΣΗΣ  ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

VISTA ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

AKtoWEB Internet & Data Recovery Servises

Κατασκευή Ιστοσελίδων/Internet Marketing/Ανάκτηση δεδομένων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΟΥΡΚΑ Α.Ε.

Κοπή -Επεξεργασία Μαρμάρων-Πετρωμάτων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΡΙΖΕΣ Ελληνικά Delicatessen

Εργαστήριο Παραγωγής Τροφίμων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Επεξεργασία-συσκευασία μπαχαρικών-ροφημάτων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΧΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε.

Βιομηχανία Κριτσινιών & Αρτοσκευασμάτων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Σ.ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.

Εμφιάλωση Φυσικού Μεταλλικού Νερού

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΣΕΠΟΠ

Επεξεργασία -πώληση οπωροκηπευτικών

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΙΟΥ ΑΒΕΕ

Παραγωγή-Επεξεργασία-Τυποποίηση-Εμπορία

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΡΟΛΑΜΙΝ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Συστήματα Ρολών-Αντικουνουπικά Συστήματα

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΑΜΑ ΒΑΝΙΔΗΣ

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων/Πληροφορική

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (MEDIA SUITE)

ΙΝΤΕΡΝΕΤ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ/ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛ.

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

SOLERGON Ε.Π.Ε.

Εμπορία-Κατασκευή-Συντήρηση Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων

ΑΘΗΝΑ -ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ

Παραγωγής και εμπορία τροφίμων

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ kombi

Βιομηχανία Θέρμανσης

Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

REAL CONSULTING INTEGRATION AND OPERATION A.E.

Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Υλοποίησης Ολοκληρωμένων Έργων Πληροφορικής

ΑΘΗΝΑ

 

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Δελτία ενημέρωσης

Περιοχή μελών - Εγγραφή στο Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το enterprise europe network, εγγραφείτε στο newsletter

Παρακαλώ περιμένετε...